Göta Kanal Run

0
84

Med endast 17 dagar kvar till jag står på startlinjen så blev jag lite nyfiken på historien bakom Göta Kanal Run. Det enda jag läst mig till är att man startar i Sjötorp och går i mål i Mem.Bansträckningen går längs med hela Göta Kanal,dvs en sträcka av 5 maraton. Det ska avverkas under 5 dagar.

Det som lockade mig mer än distansen och upplevelsen i sig var att inte vem som helst får springa utan man fick ansöka och motivera varför man skulle vara en av deltagarna. Just fokuset för Göta Kanal Run är mötet mellan deltagarna. Det sekundära är placeringen och distansen.Göta Kanal Run är ett uttryck för en vilja att söka spännande sammanhang med spännande nya bekantskaper.

Att få vara med med tanke på att delta för att skapa den känslan lockar mig oerhört och jag tror dessutom att jag kommer göra det ganska bra. Jag tankar energi i sociala sammanhang och jag tror inte detta kommer vara något undantag.

I år är det tredje året som Göta Kanal Run genomförs. Tidigare år har bland annat professor Micael Dahlen (professor Handelshögskolan i Stockholm), Patrik Hernwall (Doktor inom Pedagogik) samt Gustav Borgefalk (Landslaget i Mensa samt första svensk på NASAs universitet) som genomfört äventyret.

Startlistan är som alltid hemlig tills dess att deltagarna samlas, men i år kommer riksdagspolitiker, företags-VD:ar, Super-entreprenör, idrottspsykologer, sjuksköterskor, elektriker samt programmerare m.fl. ta sig an utmaningen.

Jag vet trots det 2 stycken som ska springa och som jag ser mycket fram emot att träffa. En åker jag samma tåg som och en träffar jag där. Vilka de är håller jag hemligt men jag har en känsla att jag kommer möta 22 supertrevliga personer.Jag har förstått att det viktiga är inte varifrån deltagarna kommer ifrån utan deras inre passion, att de brinner för något och att de vill dela historier med andra för att inspirera och själva inspireras och det är något som passar mig perfekt.

Tidigare år kommer deltagarna på kvällarna genomföra inspirationsföreläsningar eller s.k. ”Campfire talk” där deltagarna håller i en presentation inom sitt expertområde vilken sänds direkt i sociala medier. Att det sänds direkt via sociala medier var något som jag inte visste om förrän i dag och det gör det lite extra pirrigt. Dags att fila lite på sin presentation kanske ?

Totalt är det som sagt 25 personer från olika delar av samhället som varje år väljs ut att delta i Göta Kanal Run. Syftet är dels att marknadsföra Göta Kanal som Sveriges längsta kulturhistoriska byggnadsverk samt att skapa en plattform för idéspridning.

“I och med den starka löpar-, friluftslivs- och äventyrstrend som finns i Sverige väcker projektet stort intresse bland allmänheten. Göta Kanal Run gör så att fler inse tillgängligheten, den vackra naturen och kulturarvet som Göta Kanal innebär”, säger Richard Leckne projektledare för Göta Kanal Run.

Om 17 dagar är jag där och mentalt är jag redan där. Jag vill,jag kan och jag kommer att få fantastiska dagar och med mig inombords har jag en massa fantastiska personer jag mött genom mitt korta löparliv.Ni är alldeles för många men många kommer från mitt ”löparcrew” Lonesome Runners.Jag tycker så oerhört mycket om er alla. Dessutom kommer jag addera till nya underbara löparvänner under mina dagar längs Göta Kanal.

Inför min insats håller jag på att samla in pengar till ett gott syfte. För mig är det viktigt att göra en insats för personer som inte har det lika lätt som jag. Det ger mig en högre mening med löpningen och det får mig att kämpa lite extra när orken tryter.

En insamling för att hjälpa kvinnor och barn

Förutom att jag kommer skriva dagligen här på bloggen så kommer jag även att göra en del uppdateringar på Göta Kanal 2017-Here I come

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här