Hög fart och härliga förutsättningar i Påsksmällen

  0
  430

  Det var mycket spring i benen och många fina insatser när Påsksmällen traditionsenligt avgjordes på annandag påsk.

  Tävlingsledaren Henrik Kvarnlöt höjer Abdelfath Yassin vänsterarm i luften efter segern i tiokilometersloppet. Foto: Emanuel Landberg

  Sol och 15 grader varmt  innebar många efteranmälningar för arrangörsföreningen Enhörna IF. Över 360 anmälda löpare blev det till slut, vilket är det bästa loppet haft på många år. Det vackra vårvädret lockade även till sig många åskådare som troligen gick därifrån rätt så nöjda.
  Barn och ungdomsklasserna var väl representerade i Påsksmällen.

  – Att se så många barn och ungdomar bådar riktigt gott för återväxten inom löpning. Riktigt kul med så många deltagare, dagens största höjdpunkt. Barn-och ungdomsbanan har en riktigt tuff kuperad bana, men jag tycker att de klarade utmaningen med bravur, säger tävlingsledaren Henrik Kvarnlöt

  En av de många starterna i barn-och ungdomsklasserna. Foto: Emanuel Landberg

  Loppets huvudklass är av tradition tio kilometer, där löparna springer två varv på en bana som börjar rätt enkelt på asfalt för att sen övergå till en kuperad grusväg med den beryktat tuffa grisbacken på slutet. Det var absolut inget fel på loppets tiokilometersklass idag, men dagens utropstecken var David Nilsson. Högby IF, som valde att springa fem kilometer och som han gjorde det. Han suddade ut Mohammad Rezas två år gamla banrekord med 19 sekunder. Det nya rekordet lyder från och med idag 14.42.

  – Mycket imponerande, sammanfattar Henrik Kvarnlöt.

  David Nilsson visade fin form genom att slå banrekordet på femkilometersbanan i Påsksmällen. Foto: Emanuel Landberg

  På damernas fem kilometer gjorde Hässelbys Sanna Mustonen, som för övrigt är fostrad i arrangörsföreningen Enhörna IF, ett riktigt fint lopp som hon vann i överlägsen stil med 16.43. Sanna var nöjd med sin insats för dagen, vilket bådar gott inför säsongen som nu är på gång på allvar. Blott 14-åriga Alice Magnell Milan, Tjalve IF sprang de fem kilometerna på lysande 18.43.

  Sanna Mustonen vann femkilometersloppet i överlägsen stil. Foto: Emanuel Landberg

  I loppets huvudklass tio kilometer var det på herrsidan en trio om tre löpare som skulle göra upp om segern. Gefles Abdelfath Yassin visade sig vara starkast och höll undan för jagande Ebba Tulu Chala från Huddinge AIS som fick se sig slagen med ett par sekunder. Samma placering som han fick 2017, då besegrad av David Nilsson. På tredje plats kom Eskilstunas supertalang, född 2001, Emil Millan De la Oliva, sju sekunder efter segrande Yassin. Vinnartiden i årets lopp blev 31.28.
  På damsidan segrade Malin Besson, LK Roslagen, med tiden 38.40. Fem damer lyckades springa under 40 minuter.

  Abdelfath Yassin var två sekunder före Ebba Tulu Chala. Foto: Emanuel Landberg

  Enhörna IF:s nästa arrangemang är Enhörna Halvmaraton som avgörs 15 juni. Loppet har även DM-status för Södermanland.

  – Vi hoppas på en lika fin tävling som idag, säger Henrik Kvarnlöt.

  Resultat Påsksmällen 2019:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här