Hög tid för KK-Joggen

0
104

På tisdag kväll är det dags för KK-Joggen. Ett lopp som Springlfa.se hårdbevakar från start till mål. Vi har tagit pulsen på Håkan och Linn Gustafsson, från arrangörsföreningarna.

DSC_6321
Hemmalöparen Patrik Sällstedt vill prestera bra på hemmaplan. Arkivbild: Mikael Grip

Några nyheter i år?
– Lokaltidningen, tillika huvudsponsor och grundare till KK-joggen, Katrineholms-Kuriren, kommer att sända Web-TV mellan 19-20 där du kan följa live vad som händer under denna tid och även lyssna på intervjuer. Förutom det så är det inte några stora förändringar som kommer ske utan vi försöker att förfina och utveckla de bitar som redan finns, t.ex. en mellantid för de som springer 5,1 km samt kvartsmarans 10 549 meter när de passerar stadens sjukhus.
Vilken gång i ordningen är det KK-Joggen arrangeras?
– Det är den 26:e upplagan som arrangeras i år och vi har hela 21 löpare som varit med sedan starten som vi även hoppas på att få se på startlinjen i år också.
Hur många deltagare siktar ni på?
– Vi tror på att det kommer landa runt 1 500 deltagare, men det får gärna komma flera. Vi stänger efteranmälan 60 minuter innan respektive start, så det är inte försent att komma till Katrineholm på tisdag!
Vilka distanser erbjuds?
– För de allra yngsta är distansen 1,2 km, de som är lite äldre ungdomarna är distansen 2,7 km och sedan har vi 5,1 km eller kvartsmara som man kan välja på. Vi har även de som lyckas med att springa både 5,1 km samt kvartsmara där starttiderna mellan varandra är 30 min.

DSC_6161
Löparglädje i KK-Joggen. Arkivbild: Mikael Grip

KK-Joggen arrangeras under Katrineholmsveckan. Vad är det för evenemang?
– Katrineholms-Veckan är ett årligt återkommande arrangemang vecka 32. Huvudarrangörer är fem lokala idrottsföreningar i samarbete med lokala företag och andra idrottsföreningar. Under veckan arrangeras runt 150 olika programpunkter i Katrineholm och denna vecka arrangeras i år för 31:a gången.
Vad får man som deltagare i KK-Joggen?
– Det är många löpare som påtalar att det är så mycket publik utefter hela loppet och det är väldigt roligt att det märks att Katrineholmarna går ut och hejar på alla löpare utefter banan. Som deltagare i KK-joggen så får man en tröja i samband med uthämtning av nummerlappen/efteranmälan, vid målgång kommer alla löpare få medalj, chokladbit, banan samt vattenflaska.
Hur ser det ut på elitsidan?
– Vi har följande löpare anmälda idag och av erfarenhet brukar det dyka upp ännu flera de sista dagarna innan loppet. Bland herrar som är anmälda finns Abraham Adhanom, Eskilstuna FIF, Nassir Dawud, Eskilstuna FIF, och Patrik Sällstedt, Enhörna IF, (som bor strax utanför Katrineholm). Bland kvinnorna är bland annat Johanna Eriksson Motala AIS, Erica Lech, Örebro AIK, Jessica Österberg, Fredrikshofs FIF, samt vår lokala triathlet Marie Sandberg tävlandes för Sköldinge IF anmälda.

DSC_5893
Åskådarleden är täta i KK-Joggen. Inte minst på upploppet. Arkivbild: Mikael Grip

Finns det några banrekord att slå, tider och vilka som har dem?
– Ja, det finns banrekord. Herrarnas banrekord (10 549 meter) innehavs av Martin Ojuku (1998) på 29.51,6 min och kvinnornas banrekord innehavs av Grace Chebet (1997) på 35.36,0 min
Varför ska man enligt dig springa KK-Joggen?
– Det är mycket publik utefter bana, relativ platt bansträckning, många som springer samt god stämning i Katrineholm under tisdagskvällen.
Lycka till!
– Tack så mycket.

Till KK-Joggens hemsida:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här