Ida Nilsson EM-tia i sin nya sport

  0
  42

  Högbylöparen Ida Nilsson slutade på en tiondeplats när EM i ski mountaineering inleddes på fredagen i Les Marécottes i de schweiziska alperna.

  ida 4
  Ida Nilsson på väg mot en tiondeplats i EM i skidalpinism.

  På svenska översätts ski mountaineering, till skidalpinism. En sport där det gäller att springa eller gå med sin skidutrustning uppför ett alpint hang för att sedan ta sig ned i betydligt högre hastighet med hjälp av skidorna. Detta utförs inte bara en gång, utan minst tre gånger uppför och lika många gånger nedför. Det finns också en sektion där deltagarna måste gå/springa med skidorna förpackade i sin ryggsäck. Det finns också flera olika discipliner i sporten.
  Den svenska stjärnan i skyracing, Emelie Forsberg, blev historisk när hon för drygt två veckor sedan vann en världscuptävling i skidalpinism. Det var första gången en svensk stod högst upp på pallen i en världscuptävling. I samma lopp slutade Ida Nilsson på 13:e plats i sin världscupdebut. Förra helgen slutade Emelie trea i en världscuptävling i Italien och Ida var då på 15:e plats
  Ida Nilsson, är en välmeriterad löpare med mängder av SM-guld på 5 000 meter, 3 000 meter hinder och terräng, mellan åren 2003-2006. Efterhängsna skador gjorde att hon mer eller mindre slutade med löpningen. De senaste åren har Ida gjort comeback och hon slutade bland annat tvåa på Lidingöloppets tremil hösten 2015. Ida har också med framgång deltagit i flera fjällopp.

  DSC_9567
  Ida Nilsson som vi är mer vana att se henne. Arkivbild: Mikael Grip

  Nu verkar Ida alltså ha hittat en ny sport där hon hela tiden gör stora framsteg. I fredagens EM-race slutade Ida på en tiondeplats med tiden 1.36.22. Segrade gjorde fransyskan Latetia Roux med 1.27.36. Emelie Forsberg startade också i loppet, men bröt av okänd anledning.
  Herrklassen vanns av Michele Boscacci, Italien, med tiden 1.24.31.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här