Intervaller, djävulens påfund!?

0
90

Då har det gått ca 1 månad sedan jag påbörjade mitt träningsupplägg med David Hedlund på Aktivitus inför mitt UTMB äventyr. Jag har alltid tränat utan någon som helst tanke på att man bör träna si eller så, det viktigaste har alltid varit att det ska vara kul. En av anledningarna till att jag gillar ultra är att det inte behöver gå så fort utan man kan prata med sina medtävlanden, kanske hinna se och njuta lite av omgivningarna kring banan man springer. Efter första månaden är min kropp i fullständig chock! Intervaller, intervaller och ännu fler intervaller. Det har varit 30 st 70/20 eller 50 st 40/20 intervaller i zon 5 (ca 95-100% av maxpuls), alla på löpband, som har dominerat. Jag, som inte kört intervaller på många år, kände mig totalt överkörd efter vissa pass, det svartnade för ögonen och vid ngt tillfälle funderade jag på var jag skulle spy när det gått tillräckligt långt. Nu är jag dock klar med dessa för ett tag och jag känner mig redan starkare i benen men framförallt mentalt. Det är en underbar känsla efteråt när man inser att jag klarade trots att jag halvvägs trodde att jag skulle tvingas ge upp när som helst! Jag känner mig stark!

Nu blir det fokus på distans ett tag framöver så nu får faktiskt våren gärna komma på riktigt så man kan njuta av långa pass i shorts och kortärmat!

Om 1 vecka(24-25 mars) är det dax för mitt årliga Trail Camp nere på Österlen. I dagsläget är vi 27 st taggade deltagare och 3 st förväntansfulla ledare. Vi springer delar av banorna som trailloppet Österlen Spring Trail går på och en hel del av deltagarna kommer stå på startlinjen 14-15 april. Tempot anpassar vi efter deltagarna och med 3 ledare kommer alla att utmanas i den utsträckning de själva vill. Det är en fantastisk miljö att springa nere på Österlen och Johan på Alunbruket tar hand om oss på bästa sätt med grymt boende och mat i världsklass så en inspirerande helg kan nästan utlovas. Kommer dessutom precis från ett trevligt möte med Mr Spring själv, BG Nilensjö, så trevlig läsning kan definitivt utlovas för deltagarna! :-)

Själv kommer jag vara funktionär på Österlen Spring Trails ultra i år efter sprungit den 2 år i rad vilket kommer bli grymt kul men samtidigt kommer jag säkert sakna att stå på startlinjen när det väl är dax!

Än finns det några platser kvar på lägret så det är bara att hänga på om suget finns. Gå in på https://www.facebook.com/Adventure-Kajak-584272758260889/           http://www.osterlentrail.se/alunbruket-mars.html för att läsa mer och boka.

Med Stockholm Marathon och farthållatjänst ca 11 veckor bort börjar jag känna suget efter att själv stå på startlinjen och utmana mig lite. Det är ju dessutom ett perfekt tillfälle att få till ett riktigt bra långpass inför UTMB som ju är ca 4 maror i bergsmilö. Jag är ju ingen riktig vän av asfaltlöpning men det är väldigt svårt att jämföra resultat på olika traillopp då förutsättningarna är unika och då är ju ett marathon ett utmärkt tillfälle att se var formen är i dagsläget. Jag får väl se om det går att klämma in ett lopp i träningskalendern och försöka hitta ett lopp som skulle passa.

Tack för du tog dig tid och på återseende!

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här