Jag och Fougberg

0
108
Ålderskris?

När Charlotta Fougberg gjorde sin marathondebut i vintras tyckte iaf jag att det var en av de mest intressanta starterna på länge och restultatet 2:29:40 var väl inte direkt kattskit minst sagt.

I andra änden av intressebarometern hittar vi nog min marathondebut för jag kan idag släppa ”bomben” att jag precis anmält mig till Stockholm marathon. Lär kanske inte sätta Aftonbladet och Expressen på helspänn direkt men rätt stort för mig.

Även om man numera identifierar sig som löpare så kommer ju frågan ibland vad man gjort på maran och reaktionen blir ofta lite frågande när man svarar att jag inte vågat mig på den än.

Tanken på start är relativt ny och förberedelserna borde startat för länge sedan enligt alla träningsprogram men nu är som det är och bara göra det bästa av situationen.

Har plöjt igenom rätt mycket av Maratonlabbets podd (rekommenderas) för tips mm. Det verkar dock finnas många vägar till Rom när man hör flera olika coachers syn på långpass vs fart osv. Jag kommer blanda ihop lite egna pass som jag tror passar mig så får vi hoppas att det håller.

Målsättningen då? Ja då jag gjort 1:20:20 på halvmarathon förra året är tre timmar inte omöjligt men jag är ödmjuk inför uppgiften och det faktum att jag aldrig sprungit längre än 33 km så jag sätter en godkänd tid för mig på 3:10.

Förutom lite omlagd träning är det här med vätska och energi under loppet som ställer helt andra krav något som jag funderar över. Bara får med sig alla gel mm känns jobbigt och man vill ju släpa på så lite som möjligt så blir kanske en avvägning där.

Nu undrar alla kidsen vart gpsklockan är? Fundera på den ni.

För övrigt så hade vi friidrottsförbundets banmätare Birger Fält ute i Bålsta förra helgen för kontrollmätning av Bålsta Stadslopps bana. Kul och bra med att få rätt siffror och förutom den banan mättes även Route 666s varvbana som går av stapeln idag 6:e april. Ett sextimmars lopp på en ca 1,8 kms bana. Något för folk med pannben och kanske någon gång i framtiden testar jag något sådant men nu ska jag se till att klara 42,2 km först.

Imorgon missar ni väl inte Ronde van Vlaanderen förresten, årets idrottsliga höjdpunkt.

/Ciao

Föregående artikelJag är en rishög
Nästa artikelJust idag är jag stark
Gubblubb Namn: Mikael Tisjö Född: 1981 Bor: Bålsta Klubb: Bålsta IK/Umara Sports Club Tränare: Egen Meriter: Vunnit Tour of Flanders (retroversionen) Personliga rekord: 1500 m 4:31,31 (inne), 3000 m 9:32,93 (inne), 5000 m 16:32 10000 m 34:09,82, 21,1 km 1:15:30, 42,2 2:40:54 Favoritsträcka: Maraton. Roligaste löparminne: Dubai halvmarathon, galen stad och lyxigaste inramningen. Vill med löpningen: Slå mitt bästa jag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här