Julskallendern, lucka 19: Bryssel Marathon, Belgien

0
130

Bryssel Marathon, Belgien: 4 Hundskall!

Letar ni efter en lättillgänglig välarrangerad höstmara med vacker bansträckning och löpvänlig temperatur så hittar ni svaret i Bryssel. Det är alltså inte bara Manneken Pis som trivs i den belgiska huvudstaden.

Med en nummerlapp på sig i Bryssel i slutet av september så bjuds man på många godbitar som den normala weekendturisten med all säkerhet missar. Förutom sevärdheter i dess centrala delar får man nämligen även uppleva sköna parkmiljöer precis utanför staden.

Den tidigare bansträckingen hade en flaskhals i form av målgång på det världsberömda torget Grand-Place, men det har arrangören numera korrigerat då den är flyttad till i närheten av startområdet. Det var naturligtvis mäktigt att avsluta maran på det världsberömda torget i hjärtat av Bryssel, men å andra sidan var det inte den mest praktiska platsen. Den nya bansträckningen bör göra logistiken kring tävlingen så mycket lättare.

Tips: Amsterdam Marathon brukar gå två veckor efter Bryssel Marathon. Väljer ni att springa båda loppen så har ni gott om tid på er att besöka andra belgiska pärlor som exempelvis Antwerpen och Brugge.

Loppets hemsida: https://www.brusselsairportmarathon.be/en/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här