0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Bloggarkiv Anders Forselius blogg Julskallendern, lucka 3: Skopje Marathon, Nordmakedonien

Julskallendern, lucka 3: Skopje Marathon, Nordmakedonien

Skopje Marathon, Nordmakedonien: 3 Hundskall!

Fascinerande stad med häftig arkitektur och omgivande berg. Moder Teresa visste med andra ord vad hon gjorde när hon växte upp i Nordmakedoniens huvudstad!

Skopje Marathon går normalt sett under första halvan av maj, vilket innebär att det är en perfekt genomkörare för Stockholm Marathon. (Förmodligen får man även ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med sommaren eftersom det kan bli en orgie i plusgrader på Balkan vid den här tidpunkten!)

Två varv runt Skopje och dess omgivningar innehåller oväntat många godsaker som exempelvis snöklädda bergstoppar i bakgrunden och galet många monument. Stundtals är det som att springa omkring med en nummerlapp i ett museum!

Skopje är dessutom en stad som tilltalar plånboken. Under mitt 48 timmar långa besök i staden (2014) lyckades jag bara göra slut på fyrahundra spänn, en summa som inkluderade all mat, två nätter på ett utmärkt vandrarhem mitt i staden och transfer fram och tillbaka till flygplatsen.

Om man väljer att flyga till Skopje har Wizz Air billiga direktflyg från både Göteborg och Skavsta.

Loppets hemsida: http://www.skopjemarathon.com

 

Anders Forselius
Anders Forselius
Föreläsare, författare, frilansare, maratonlöpare och långfärdscyklist. Har sprungit maraton i drygt sextio länder och i alla amerikanska delstater. Avskyr russin, älskar baseboll och Janssons frestelse.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,666FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Recension Nike Tempo Next%

0
Säsongsavslutningen i november följdes av två veckors helvila från träning och då passade jag även på att köpa ett par nya skor för lite...

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X