Men löpningen då…

0
111

Arbetat med Magasin Spring #2 är i slutfasen, jag reflekterar – vad händer egentligen inom löpningen? Höstens var rekord på rekord, det pratades tider och det pratades framför allt skor… Skor, skor och åter skor – som om prestationen handlade om vilka skor man hade på fötterna. Detta fokus fortsatte under vintern in i februari och kulminerade i samband med ISM i Växjö då Andreas Almgren satte svenskt rekord i ”gympaskor”. Efter det ersattes fokuset med Corona, Corona och ännu mer Corona. Inställda lopp, inställa träningar, jag nästan inställt att leva?

Dessa två ämnen kommer naturligtvis även finnas med i nya numret av Spring, vi går på djupet med Alphafly, vad händer egentligen med de skorna på fötterna? Och vi kommer tipsa om olika sätt att hitta motivation när tävlingarna ställs in. Men, i det stora hela så kommer Spring fokusera på svensk löpning, precis som vanligt – är det någon gång man behöver inspiration så är det nu. Ni möter Emil Danielsson i 24H reportaget, Vi träffar Nappe i Afrika, Robin Rohlén profileras, precis som Ann-Margret Friberg, ni får ta del av swimrun tävling på Malta, en ny fantastisk bok om Gunder Hägg, En lång artikel med och om fantastiska Tove Alexandersson, fördjupning om både ämnet socker och om doping. Och just det – mycket mer… Missa inte detta, bli prenumerant: https://spring.prenservice.se

Men, Corona då?

Fick frågan – Nu måste väl Spring börja permittera? Haha, Spring är jag, sedan köper jag in en del texter, bilder och formgivning, det finns alltså ingen att permittera. Men jag får tänka till flera gånger, hur mycket ska jag skriva själv? För, Spring är ideellt – men just nu är det extra tufft, de få intäkter som finns försvinner, några företagsträningar, någon föreläsning, några annonser. Som företagsledare känner man verkligen av Corona och jag inser vidden av effekterna – inte för sjukdomen i sig men för samhället. Otroligt många småföretag utan skyddsnät och stöd kommer gå under, många lopp och föreningar kommer få det otroligt svårt, kanske till och med lägga ner sin verksamhet.

Vad innebär det när denna period är över? Kommer vi resa oss igen? Hur blir Sverige och världen 2.0?

En sak som når mig är att miljön på kort tid har hämta sig och mår bättre än på många år, fiskarna trivs, vattnet är rent, utsläppen i både luften och havet har minskat. Wow, vilken tankeställare… hur använder vi den kompentensen i samhället 2.0?

Men, företaget och loppen som försvinner? Hur räddar vi det? Stödpaket, lån – kortsiktigt eller kommer det fungera? Eller finns det bara en medicin, löpningen?

Löpningen löser inte allt, men den löser mycket. Vi mår så mycket bättre både fysiskt och mentalt, vi hanterar svåra situationer på ett bättre sätt, våra hjärnor jublar varje gång vi rör på oss. Så hur tufft det än är, sluta inte att springa och finns du i ett sammanhang som i en klubb, en löpargrupp – agera tillsammans… vänta inte på lösningarna, skapa lösningarna – virtuella lopp, långrundor, små lopp med tydliga regler – vi hjälps åt alla att hålla Sverige springande och därmed säkra Sverige 2.0. Naivt, inskränkt eller klokt resonemang :)

Föregående artikelBorg
Nästa artikelPopcorn #1
SPRINGaren Namn: BG Nilensjö. Född: 1963. Bor: Helsingborg. Jobb: Driver Spring Kommunikation AB. Klubb: IS Göta, ordförande och tränare. Tränare: Egen. Meriter: EM guld två gånger i militär femkamp, hyfsat bra löpare för att vara mångkampare – 8:55 3000 m, 15:20 5000 m, 31:51 på 10000 m. Som veteran över 80 SM medaljer, ett antal skånska rekord och två svenska rekord i M50, 34:05 på 10 km landsväg och 16:36 5000 m inne + ett VM brons. Favoritsträcka: 3000. Personliga rekord: I M50, 9:28 på 3000 m, 5000 m 16:27, 10 km 34:05, halvmaraton 1:15:46. Vill med löpningen: Göra milen under 35 minuter, slå rekord och hålla mig i form. Ser fram emot: Nästa nummer av Magasin Spring.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här