Möt löparen – Anna Silvander

0
167

Anna Silvander överraskade många i vintras, även sig själv, genom att kvala in till inomhus-EM i Prag. Och det har gått fort för 21-åringen som enbart satsat på löpningen i några år. Denna vecka är hon gäst i podcasten ”Möt löparen”.

ISM 2015
Anna Silvander är veckans gäst i podcasten ”Möt löparen”. Arkivbild: Deca Text&Bild

Att hon skulle lyckas kvala in till sitt första mästerskap redan i vinter var ingenting hon själv trodde var möjligt. Men så på inomhus-SM slog hon till med att klara kvaltiden till EM på 800 meter – något som överraskade många även henne själv. Anna Silvander har också haft en alldeles magisk utveckling på 800 meter där hon numera tillhör Sverige-eliten.

På inomhus-SM, där tiden slutade på 2.03,36 blev det också en överlägsen seger med hela sex (!) sekunder ner till tvåan i loppet. Det var nytt rekord på inomhus-SM och den femte bästa tiden genom tiderna på 800 meter. Att kalla henne supertalang är inte fel – för det var bara fyra år sedan hon bestämde sig för att satsa på löpning.

Denna vecka är hon gäst i ”Möt löparen” där hon berättar om hur allting började, utvecklingen hon haft de senaste åren och mycket annat.

Trevlig lyssning!

Till podcasten:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här