Möt löparen – Yoie Bohlin

0
177

Yoie Bohlin går sin egen väg framåt och har överraskat många med sina fina resultat. Under sin karriär har hon bland annat hunnit med att springa Finnkampen. Denna vecka får ni träffa henne i ”Möt löparen”.

10524718_328976947270697_4818549892886502503_n
Yoie Bohlin i mitten av bilden. Till vänster syns skyrunningesset Emelie Forsberg som Yoie sprang ifrån i just det här loppet.

Hon var talang i fotboll men upptäcktes som en grym löpare. Yoie Bohlin, från Åtvidaberg, inledde sin löparkarriär med att vinna bland annat Höstmilen. Sedan blev hon tillfrågad att börja träna för Peter Holgerssons träningsgrupp i Norrköping. Sagt och gjort. Även om hon hade en hel del fördomar mot just löpare. Yoie som hade sysslat med fotboll och boxning tidigare bestämde sig ändå för att ge löpningen chansen. Och som hon gjorde det. 2008 tog hon plats i Finnkampen och det var många som chockades över hennes fina tider.

Numera är Yoie ett välkänt namn bland många löpare. I veckans avsnitt av ”Möt löparen” får du träffa löpartalangen som inte varit rädd för att gå sin egen väg mot nya äventyr. Hon räds inte att prova på andra idrotter som kan gynna hennes löpning för de senaste åren har hon fått kämpa mot skador, men de loppen hon har kunnat springa har det gått riktigt fort. Enligt Yoie själv kan hon, med lite mer strukturerad träning och kontinuitet, nå riktigt långt. Och det är ingenting man kan tvivla på. Det finns en enorm kapacitet hos denna löpare men det gäller bara att få ut den.

Sedan i höstas tränas hon av Markus Torgeby och siktar mot nya äventyr.

Hör Yoie berätta om resan från fotbollen in i löpningen och vad som väntar bakom nästa hörn, hur det var att springa Finnkampen och en hel del annat.

Trevlig lyssning!

Till Podcasten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här