Oemotståndlig Abraham i Trosa Stadslopp

0
49

Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott, var ute efter banrekordet i Trosa Stadslopp. Det klarade han inte, men segern var ohotad för den formstarka 38-åringen.

Trosa Stadslopp 2015
Abraham Adhanom på väg mot segerkransen i Trosa Stadslopp. Foto: Thomas Windestam/Deca Text&Bild

– Jag var lite orolig inför loppet. Jag har lite problem med ett baklår, det kändes innan loppet, men inte när jag sprang, berättade Adhanom som landade på 25.48 efter 8,9 kilometers löpning.
Åt Martin Ojukus, Kenya, banrekord 25.15 från 1997 fanns ingenting att göra den här sköna löparkvällen på ostkusten.
– Nej, det är en riktigt bra tid. Jag är ändå nöjd med tiden. Det är snabbare än förra året när jag kom trea, sammanfattade Abraham med ett leende.
Sin vana trogen satte Abraham högsta fart från start.

DSC_8484
Fullt fokus för Abraham Adhanom vid cirka 4,2 kilometers löpning av de 8,9 kilometerna. Foto: Mikael Grip

– Jag var förberedd på hur han brukar springa sina lopp och jag jobbade mig ifatt. Men Abraham är svår att springa mot eftersom det blir så ryckigt. Men jag körde på i mitt tempo och är nöjd med loppet. De två senaste loppen har jag brutit, så att komma i mål känns som ett fall framåt, sa Olle Walleräng, Spårvägens FK, efter att ha noterat 26.07 på andraplats.
Trosa Stadslopp innebär en omväxlande bana med mycket publik utmed vägen.
– Ett kul lopp. Nu hoppas jag på en bra bansäsong där jag satsar på 3 000 och 5 000 meter, berättade Olle Walleräng efter prisutdelningen.

DSC_8486
Olle Walleräng slutade tvåa 19 sekunder efter segraren Abraham Adhanom. Foto: Mikael Grip

Trea slutade marockanen Cherkaoui Laalami, tävlandes för Enklaresport Running Club, med 27 minuter blankt. Fredrik Uhrbom, Spårvägens FK, fortsatte med sin något speciella målgest och slutade fyra med 27.35.

DSC_8706
Fredrik Uhrbom visade till publikens glädje återigen upp sin håriga bringa vid målgången. Foto: Mikael Grip

I målfållan hittade vi kompisarna Jan Lövstedt, Niklas Ludvigsson och Joakim Olsson.
– Trosa Stadslopp håller på att bli en tradition för oss. Ett härligt lopp med mycket publik, sa Niklas och fick medhåll från sina kompisar.
– Jag har sprungit tio Midnattslopp. Nu ville jag hitta en ny morot för träningen och då passade Trosa Stadslopp bra, berättade Jan.

_TW18387
Nöjda kompisar efter målgången i form av Jan Lövstedt, Niklas Ludvigsson och Joakim Olsson. Foto: Thomas Windestam/Deca Text&Bild

Totalt drog Trosa Stadslopp, som arrangerades för 29:e gången, cirka 2 000 löpare.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här