Paolo Roberto, Jonas Colting och Jacob Gudiol

0
167

Kungen av Kungsan gästar maratonpodden och i vanlig ordning får gästen spelrum att prata fritt utan risken att bli utmanad. Paolo berättar sin sanning som grundar sig i egna erfarenheter på individnivå för att sedan generalisera på gruppnivå till vad han refererar till som ”folk”. Folk som allt som oftast är, enligt Paolo, dumma i huvudet. Ibland förstärker Paolo sina teser med ”det finns massor av forskning” eller ”all forskning säger” för att berättiga sina verbala k-pist attacker.

Petra Månström låter fascinerad och en smula starstrucked när hon driver intervjun framåt. Intervjun fortgår och är inte alls olik intervjun med Paolos antagonist Jonas Colting som även han fick tillfälle att berätta sin ”sanning” på maratonpodden. Även Colting är en mästare på att slänga sig med  selektiv statistik, forskning och egna upplevelser för att legitimera sina poänger. Problemet är, precis som med Paolo, att statistik och forskning är starkt färgade i sin tolkning utifrån eget tyckande.

Min kropp fylls av förväntan när Månström plötsligt placerar en jättelik rosa elefant i rummet.

”Det känns ibland som debatten blir lite felvinklad. Men samtidigt, de personerna som kommer till tals är ju oftast fel personer.”

Paolo, likt den kamsportare han är, duckar dock det uppenbara och fortsätter kasta iväg kombinationer.

”Det är alltid så. Det är alltid polariseringen, det handlar om att det, det ska vara underhållning i debatten nuförtiden.”

Offensiv är den bästa defensiven. Att Paolo varit högst delaktig i den offentliga debatt som nu indirekt blir sågad flyger obemärkt förbi. Pang, bort för att citera boxaren.

Colting är lite för mycket foliehatt för att anses underhållande. Paolo Roberto har däremot en personlighet som säljer, imponerande idrottskarriär och är en framgångsrik företagare. Men, likt Paolo faktiskt framhåller i intervjun, vill du söka fakta förankrad i relevant forskning, framför underhållning, föredrar jag Jacob Gudiol alla dagar i veckan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här