Rätt balans i höften med yoga

3
261

Det är bara att erkänna, vi löpare älskar att springa. Helst vill vi bara springa. För att kunna springa kontinuerligt och samtidigt undvika skador och utvecklas som löpare måste vi balansera den ensidiga, repetitiva löpningen med andra typer av rörelser och aktiviteter.
Yoga för löpare - balans
Balans är nyckeln till en hälsosam kropp, effektiv löpning och att förebygga skador. Obalans orsakar felaktiga rörelsemönster och vissa delar av kroppen får arbeta mer än de borde. När springer gör du samma rörelser om och om igen vilket gör att kroppen kompenserar en eventuell obalans ett oändligt antal gånger under en löprunda. På sikt leder det till överbelastningsskador.

Läs mer: 4 yinyoga-övningar som förbättrar din löpning

Därför är det otroligt viktigt att vi hittar rätt balans i kroppen och det kan vi göra med yoga. Sara Ivarsson är löpare och yogainstruktör. Här nedan visar hon en stående sekvens som skapar balans för höfternas och lårens fyra linjer – framsida, baksida, insida, utsida. Sekvensen passar bra att göra utomhus direkt efter löpningen och fokuserar både på flexibilitet och stabilitet.

Mer yoga för löpare

I varje nummer av Spring går Sara igenom olika delar av kroppen. I det nya numret som är i butik nu har vi kommit till del 2 – Skapa balans i kroppen.

Teckna en prenumeration på Spring för att inte missa något i serien Yoga för löpare och mycket mer än så. Vi ger dig 100 sidor med inspiration och motivation för att du ska nå dina mål med löpningen – oavsett om det är 33 eller 65 minuter på milen.

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här