Robel nära svenskt rekord i Bahrain

  0
  40

  Robel Fshia, Spårvägens FK, var ytterst nära att slå det svenska rekordet på halvmaraton i Bahrain Night Half Marathon.

  I halvmaran i Barcelona för en månad sedan var Robel hack i häl på Napoleon Solomon som satte nytt svenskt rekord på de 21 097,5 meterna med 1.01.17. Robel satte då nytt personligt rekord med 1.01.19, alltså bara två sekunder bakom Napoleon och det svenska rekordet.
  Spårvägenlöparen stack direkt efter inomhus-SM i Norrköping på träningsläger till Etiopien. Målsättningen i Bahrain var att knäcka det svenska rekordet.
  Och det var nära. Mycket nära.
  Robel passerade mållinjen på nya personliga rekordet 1.01.18. En sekund från rekordet!
  Friidrott.se skriver att Robel ingick i tätgruppen som efter tre kilometer blev felvisade och fick ta en extra loop som garanterat kostade mer än en sekund. Vid tio kilometer var Robel fortfarande med i tätgruppen som passerade tio kilometer på 29.08. Robel slutade på elfteplats i det penningstinna loppet. För att än mer beskriva hur nära Robel var det svenska rekordet, så hade han 1.01.15 i ”chiptime”. Alltså tiden mellan tidtagningsbågarna. Den offciella tiden tas alltid på startskottet. Står man till exempel lite längre bak och inte precis i det främre ledet, så kan det skilja ett antal sekunder även för elitlöparna, särskilt när elitleden är stora.
  Halvmaran i Bahrain vanns av Abadi Hadis, Etiopien, med 59.42. Tvåan Jemal Yimer, var i ledningen strax före mål, men stannade innan mållinjen och förlorade på det 75 000 dollar, när landsmannen smet förbi. Ettan fick 100 000 dollar och tvåan 25 000 dollar. Fyra slutade Sverigebekantingen Fikadu Haftu med 59.49.
  Damklassen vanns av Brigid Kosgei, Kenya, med 1.05.28.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här