Se fram mot en fullspäckad löparlördag!

  0
  19

  Den här lördagen blir en hyperintressant löpardag med många lopp av hög kaliber. Vilka vinner SM-medaljerna i halvmaraton i Kungsholmen Runt? Vilka tar ledningen i kampen om Sveriges bästa millöpare i Springtime? Hur tas den nya bansträckningen emot i det hårdbevakade Lundaloppet?

  SPORT Track&Field
  Abraham Adhanom är favorit till SM-guldet på halvmaratonsträckan i Kungsholmen Runt. Arkivbild: Deca Text&Bild

  I Kungsholmen Runt i Stockholm ska SM-medaljerna i halvmaraton, 21 097,5 meter, delas ut. I damklassen är Isabellah Andersson, Hässelby SK, skyhög favorit att ta hem sitt 27:e SM-guld.
  Isabellahs årsbästa 1.11,31 från Berlin halvmaraton är det överlägset snabbaste årsbästat i startfältet. Utav de som är anmälda så ser Louise Nilsson, Malmö AI, ut som en given kandidat till ett SM-silver. Frida Lundén, FK Studenterna, kan säkert utmana Louise.
  Nora Falaki, Malmö AI, Louise Wiker, Hässelby SK, Therese Olin, Ullevi FK och Mikaela Kemppi, Örebro AIK, är namn som kan vara med och kämpa om en bronsmedalj.
  Lena Eliasson, Hässelby SK, hade förstås också varit med i kampen om medaljer men hon satsar på orientering och Tiomila. Annelie Johansson, Hälle IF och Charlotte Karlsson, Hässelby SK, är också löpare med given medaljkontakt om de kommer till start. Men på den lista Springlfa.se kan se så är de inte anmälda. Inte heller Hanna Lindholm, Hammarby IF, är anmäld.
  I herrklassen saknas också en del starka namn som Mikael Ekvall, Strömstad LK, och David Nilsson, Högby IF.
  Istället lär det bli en hård kamp om medaljfördelningen mellan Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott, Johan Larsson, Strömstad LK, och Andreas Åhwall, Hässelby SK. Alla är i bra form och Adhanom, som sprungit så pass fort som 1.02,13 innan han kom till Sverige får nog utnämnas till guldfavorit på förhand.

  Stockholm Marathon 2014
  Isabellah Andersson är storfavorit till att vinna ett nytt SM-guld. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Anders Kleist, IK Akele, har efteranmält sig och var Sverigebäst 2013 med 1.05,20. Anders är tillbaka efter långdragna skadebekymmer och frågan hur nära toppformen han är.
  Lars Södergård, Vallentuna FK, Oscar Carlsson, Hässelby SK och Marcus Åberg, Hässelby SK är andra löpare som kanske kan utmana om de har en bra dag.
  Det finns också andra luckor i startlistan som kanske efteranmäler sig. Tänker närmast på Fredrik Uhrbom, Spårvägens FK, Haben Idris, Hässelby SK, Fredrik Johansson, Ullevi FK, och Patrik Engström, FK Studenterna.
  Magasin Spring och Springlfa.se har dragit igång en ny tävling, Sveriges bästa millöpare 2015. Åtta lopp är kallade och premiären sker på lördag i Springtime i Helsingborg. Lars Johansson, Enhörna IF, som nyligen gjort comeback efter år av skadebekymmer är favorit till segern i herrklassen. Camilla Lindholm, IS Göta, lär placeras sig högt upp i damklassen, kanske till och med högst upp.
  Nästan samtidigt är Springlfa.se på plats i Lund för Lundaloppet med minst 6 500 anmälda deltagare. Lundaloppet är först ut i vår serie av 17 hårdbevakade lopp under säsongen, där vi på plats ger er allt om loppet i fråga. Fjolårssegraren William Morwabe lär dyka upp i Lund. Dock kommer inte Lundabon Johan Larsson till start, Johan jagar istället SM-medalj i Kungsholmen Runt som tidigare nämnts.

  DSC_4221
  Vinner William Morwabe Lundaloppet igen? Arkivbild: Mikael Grip

  Utöver dessa tre stora lopp så arrangeras minst elva lopp till runt om i Sverige som ni hittar i vår Löparkalender. För den som vill springa och skjuta, så arrangeras premiären av Straffrundan på Östermalms IP i Stockholm.
  Andra lopp att hålla ett öga på är: Laxaloppet, Ölands kyrkstafett, Östhammar Stadslopp och Wärnamo kvartsmarathon med flera.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här