Snabba vinnare i Midnattsloppet

  0
  166

  I en perfekt löpartemperatur och stundtals lätt duggregn sprang både Olle Walleräng och Sandra Eriksson sina snabbaste Midnattslopp någonsin på lördagskvällen.

  Olle Walleräng visade storform när han vann Midnattsloppet för fjärde gången.

  Hammarby IF Friidrott och Stockholm bjöd in till det 37:e Midnattsloppet. Milbanan är till en början inte alltför utmanande, men från 3,5 kilometer och i nästan en kilometer är det mycket uppförslöpning på väg upp till Sofia kyrka. Även mellan åtta och nio kilometer är det rätt många höjdmeter att ta hand om.

  Att som Olle Walleräng, Spårvägens FK, springa under 30 minuter på den tuffa milbanan är därför oerhört starkt. Första fem kilometerna, som alltså inkluderade stigningen vid Sofia kyrka, avverkade Olle på 14.40. I mål blev det 29.46 och en betryggande seger. Det var Olle Wallerängs fjärde seger i det klassiska motionsloppet och hans snabbaste tid. Tvåa slutade Jonas Leandersson, Enhörna IF, med 30.34. Nait Hammoy Otmane tog hand om tredjeplatsen med 30.40.

  Sandra Eriksson svarade för en kanontid när hon vann Midnattsloppet för andra gången på lika många år.

  Även Sandra Eriksson, från arrangörsklubben Hammarby IF Friidrott, ville springa snabbt och slå sin segertid från förra året. Finskan, som representerat sitt hemland på 3 000 meter hinder, i de flesta mästerskap som finns inledde med 16.56 på de första fem kilometerna. I mål blev det en överlägsen seger med 34.28. Tvåa kom Karolin Ohlsson, Järla IF, med 36.34 och trea Louise Ringström, Spårvägens FK, med 37.23.

  9 034 kvinnor och 11 899 män sprang i mål.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här