"Sparven" jagade Therése som vann Kalmar Malkars

0
53

Therése Olin, Ullevi FK, sprang halvmaran Kalmar Malkars för första gången och vann med 1.16,21.

DSC_9210
Anders ”Sparven” Söderlund förföljde Therése Olin hela loppet och gör här segertecknet till hennes ära. Foto: Mikael Grip

– Jag siktade på en tid under 1.16. Men det här är ändå min näst bästa tid någonsin så jag är nöjd med tanke på förutsättningarna. Det var rätt tufft andra halvan i blåsten, tyckte Therése som hade FK Studenternas Anders ”Sparven” Söderlund som en hök bakom sig hela loppet, förutom på upploppet när ”Sparven” var ofin nog att springa ifrån med tre sekunder.
– Ha, ha. Ja, kanske borde jag placerat mig bakom honom och låtit han ta vinden, jag hörde hans steg hela tiden. Egentligen har jag tränat för dåligt för att springa snabbt på en halvmara, berättade Therése som var snabbaste svenska på GöteborgsVarvet i våras med 1.16,05.
DSC_9349
Therése Olin i segerintervju med Jessica Lindén. Foto: Mikael Grip

Hemmalöparen Ida Nilsson, Högby IF, har gjort något av en comeback i år och slutade tvåa med 1.18,57. Den elfte bästa tiden av en svenska under 2015.
– Jag hängde med Therése fram tills två kilometer, sedan kände jag att det gick för snabbt och försökte hitta mitt eget tempo. Jag har aldrig fullföljt någon halvmara ( i och för sig bara försökt en gång 2009 då hon bröt efter 20 km) så bara det känns bra, sa Ida som var riktigt vass i mitten av 2000-talet med dubbla SM-guld i terränglöpning 2005 och även SM-guld i terränglöpning på fyra kilometer 2006.
DSC_9228
Ida Nilsson är tillbaka och siktar numera mot halvmaraton och på sikt också maraton. Foto: Mikael Grip

På meritlistan finns också tre SM-guld på 5 000 meter bana och fyra SM-guld på 3 000 meter hinder samt deltagande i Finnkampen.
2009 la hon av med elitsatsningen efter en segdragen höftskada.
– I vintras körde jag mycket skidor och sprang inte så mycket. Nu kan det bli tio mil i veckan där det mesta handlar om ren distanslöpning. Jag har inte ont längre och då sporrar det förstås att träna, förklarade Ida.
Miltider runt 35,5 minut gör hon redan.
Hur ser du då på framtiden?
– Halvmaraton och även maraton skulle vara kul att köra. Jag tränar på så får vi se vad som händer, berättade Ida innan det var dags för välbehövlig massage.
DSC_9370
Ida Nilsson såg till att arrangörsklubben Högby IF tog hem andraplatsen i damklassen av Kalmar Malkars. Foto: Mikael Grip

Ned till trean i damklassen var det ett rejält hopp till marockanskan Majida Maayouf, Enklaresport Running Club, med 1.24,26.
Frida Nordh Persson sprang i mål med ett leende över läpparna vid Malkars träningscenter.
– Ett härligt lopp! Bra puls och bra stämning, tyckte Frida som avverkade de 21 097,5 meterna på 1.37.
DSC_9446
Frida Nordh Persson gillade de 21 097,5 meterna genom Kalmar. Foto: Mikael Grip

Totalt var 500 löpare anmälda till tredje upplagan av Kalmar Malkars som avgjordes i en behaglig löptemperatur, men där vinden högg till på sina ställen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här