Marockansk herrseger i Kalmar Malkars

0
55

Anders Kleist, IK Akele, har goda minnen från Kalmar Malkars halvmara där han för två år sedan gjorde sitt livs lopp. På lördagen blev utfallet inte lika bra.

DSC_9162
Laalami Cherkaoui vann Kalmar Malkars halvmaraton med nästan en minut tillgodo ned till tvåan. Foto: Mikael Grip

– Nej, ingen bra dag på jobbet, sammanfattade 35-åringen som för två år sedan slog personligt rekord och satte svenskt årsbästa 2013 med 1.05,20.
På lördagen skulle det bli betydligt tyngre.
Kleist höll i taktpinnen från start och passerade fem kilometer på 15.17. Redan vid sju kilometer såg dock inte ansiktsuttrycket särskilt lovande ut.
– Benen kändes snabbt riktigt tunga och jag funderade på att bryta loppet efter tio kilometer, berättade en besviken Anders Kleist som inte höll med om att han kanske gick ut för hårt.
Första milen gick ändå så snabbt som på cirka 31 minuter.

DSC_8876
Redan vid sju kilometer började Anders Kleist grina illa. Foto: Mikael Grip

Färden mot målet blev blytung. Vid tolv kilometer susade Laalami Cherkaoui förbi med lätta ben.
– Formen är inte den bästa. Men att det skulle gå så här pass dåligt hade jag aldrig trott, fortsatte Anders som ändå vinkade åt publiken vid målgången.
Tiden blev, för Anders, mediokra 1.09,11 på en fjärdeplats.
Kalmar Malkars blev istället en marockansk victoria genom Laalami Cherkaoui, på tiden 1.06,47.
– Det blåste mycket, men ett okej lopp, sa Laalami som på fredagskvällen slutade trea i Trosa Stadslopps 8,9 kilometer och alltså bara 19 timmar senare kunde vinna Kalmar Malkars.
– Formen är på gång. Nu ska jag försöka springa så många lopp jag kan här i Sverige under sommaren, berättade 38-årige Laalami som gjort 1.02,31 på halvmaraton och 2.14,51 på maraton som bäst.

DSC_8945
VM-klara maratonlöparen David Nilsson på cykel hade koll på de snabbaste herrlöparna. Här i form av vinnaren Laalami Cherkaoiu. Foto: Mikael Grip

Tvåa slutade Yared Admasu, Hälle IF, med 1.07,42. Yared är från Etiopien och kom till Sverige för åtta månader sedan.
Även Yared har mer att ge innan han är tillbaka på sin toppnivå. Personliga rekorden lyder 1.02,52 på halvmaran och 2.17,42 på maraton.
– Ett bra lopp. Jag är på rätt väg, sammanfattade Yared sin insats.

DSC_9166
Yared Admasu slutade tvåa i Kalmar Malkars och har cirka fem minuter kvar till sitt personliga rekord på de 21 097,5 meterna. Foto: Mikael Grip

Marockanen Samir It Bouychamane, Enklaresport Running Club med säte i Jönköping, noterade 1.07,59 på tredjeplats.
Bästa hemmalöpare blev Oliver Wykman, Högby IF. Den 21-årige före detta fotbollsspelaren slutade på nionde plats med 1.16,32, strax efter Anders ”Sparven” Söderlund som verkade befinna sig överallt denna sköna löparlördag i Kalmar.

DSC_9214
Oliver Wykman, Högby IF, blev främsta hemmalöpare med 1.16,32. Foto: Mikael Grip

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här