Stafettbloggen går vidare till VSM-vinnare på 1500 m

3
199

2013 sprang Mikael Fågelborg, idag 36 år, in som vinnare på 1500 m vid veteran-SM med tiden 4.25,10. Under 5 veckor framöver kommer ni få bekanta er mer med den löpande läraren från Hässleholm.

Mikael i mitten under veteran-SM 2013. Foto: Privat
Mikael i mitten under veteran-SM 2013. Foto: Privat

Hej Mikael, berätta lite kort vem du är?
– Jag är en hårt satsande motionär som primärt springer 800 m och 1500 m men som springer stadslopp och terränglopp för att det är bra träning. Jag kopplar gärna av med en bra bok eller med ett bra tv-spel.

Hur kom det sig att du började springa?
– Kärleken till löpning har jag fått av min pappa som jag tränade med när jag var yngre. Viljan att senare livet vilja satsa på löpningen kommer dels från min veterankompis Gunnar Durén dels ifrån min tränare Ulf Friberg som genom sin fantastiska coaching har fått mig att utvecklas enormt de senaste 2 åren.

Blogg-1

Vad kan man förväntas läsa om på din blogg?
– Jag kommer inte att i detalj skriva om min egen träning. Jag tycker själv att sådant är tråkigt att läsa. Däremot kommer jag att skriva om min egen resa från den sporadiska träningen, till den kontinuerliga träningen som jag nu bedriver. Vad har jag lärt mig under den här resan och på vilket sätt har jag utvecklats pga denna förändring.

Vilken är den bästa säsong för löpning enligt dig?
– Det är ingen helt lätt fråga att svara på. En inte alltför varm sommardag/natt kan ju verkligen bjuda på en löparupplevelse av klass men våren och hösten har även de sina tjusningar. Vintern gillar jag inte.

Beskriv en normal träningsvecka.
– Måndag, Onsdag , Fredag springer jag mina distanspass, 10-12 km i lugn fart. Tisdag, Torsdag, Lördag springer jag någon form av kvalité och och på Söndagen springer jag ett långpass. Oftast tillkommer 1-2 tidiga morgonjogg utöver ovanstående.

Vill ni följa Mikael i andra sociala kanaler finns han bland annat på Twitter

Gå direkt till Stafettbloggen.

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här