Svårt att ge järnet när järnet inte finns

0
104
Löpning har sina goda sidor, även efter passen
Löpning har sina goda sidor, även efter passen

En härlig snöfri upplevelse i Portugal börjar gå mot sitt slut och även om det varit både upp och ner i känsla i träningen så är det fantastiskt att springa och kunna kombinera denna härliga löpning med upplevelser.

Kört en kortvecka i Portugal (David skulle vara borta i över två veckor och eftersom vi går om varandra så mycket var det ju smidigt att träffas i Portugal istället?!?) och jobbar mig så sakteliga in i teknikrutiner för orientering. De båda tävlingsstarterna i Idanha-a-Nova bjöd på riktigt fina flowsträckor varvat med några större misstag – som det brukar när jag inte är helt fokuserad =). Desto bättre känsla har jag haft på träningarna efteråt och det är säkert en kombination av att jag tagit det lugnt och att terrängen inte är lika extrem här runt Alpahao som vid idanha-a-Nova, men kanske främst av att jag nu piggnat till lite i kropp och knopp….

I onsdags eftermiddag, när vi styrde mot Stockholm,  blev jag otroligt matt i kroppen och var även lite konstig i magen, även dagen efter. kanske något jag ätit men isf lämnade det sina spår betydligt längre än jag förväntat mig =(. Vaknade med tungt huvud torsdag morgon och tyvärr har det fortsatt så dagarna efteråt. Jag vet inte riktigt varför men tröttheten i kombination med att jag får syra i uppförsbackar, blir stel i musklerna och får ”träningsvärk” är för mig tecken på att det kan vara underskott i järn. Har inga andra bra förklaringar, men jag har upplevt det förut och det är mest att acceptera och vänta ut. har inte tränat extremhårt nu nämligen, så det är inte förklaring med stress och hård belastning vad jag kan se. Käkar lite extra grönt och järntillskott och hoppas på det bästa. De tuffaste fartpassen får vänta tills kroppen svarar ordentligt igen. I eftermiddag blir det massage så nu jäklar är det bara att bli trött på en fin medeldistansorientering!

Att springa igen, efter mina fotproblem, är oavsett en kick i vardagen! Jag njuter av löpningen, orienteringsträning, solen, kaffet, barmarken och ett helt ok hotellrum – om än lite speciellt med fönster in till toaletten…….no privacy liksom!

Inte helt diskret att gå på toa.
Inte helt diskret att gå på toa.

Utsikt från toaletten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här