Uppdatering från Portugal

0
85

Hallå!

Vintern har nu gjort sitt intåg i Sverige och då även alla problem som uppstår för en löpare. Hur mycket kläder ska man ha på sig för att det inte ska bli för varmt/kallt? Var ska jag springa när det blir för halt? När det blir för mörkt? Jag, Johan Rogestedt, Kalle Berglund, Vidar Johansson och Johan Walldén kände att vintern kom lite väl tidigt och att vi gärna ville skjuta upp dessa problem någon vecka till. Därför slängde vi ihop några resväskor och drog som sagt till Monte Gordo i Portugal. Lite drygt en vecka har passerat och en knapp vecka återstår. Därför tänkte jag att en liten uppdatering borde vara på sin plats. 

Träningen har flutit på väldigt bra här borta och att återigen få springa i shorts och linne är en ordentlig frihetskänsla. Tre kvalitetspass har det blivit och föregående veckas tema har genomsyrat även denna. 300-ingar första kvalitetspasset, tröskel det andra och långintervaller det tredje. Utöver detta har det blivit en del distanspass, skivstång/styrkepass, mycket bålstyrka, några alternativpass och en del prehab. Ett totalt omfång strax över 100km (+ alternativpassen) så nu känner jag mig ordentligt tillbaka efter skadan i min sena. Speciellt långintervallspasset kändes riktigt bra och löpkänslan börjar återigen infinna sig. Känslan ”overall” är väldigt bra just nu och tankarna inför den kommande säsongen har nu blivit riktigt positiva igen. Idag (söndag) hade hela gruppen en vilodag och vi bestämde oss för att ta en liten tur till Sevilla för en god lunch och lite stadsvandring. Majoriteten av gruppen var fortfarande väldigt mätta efter gårdagens asiatiska lunch (Rogestedt slog nytt personligt rekord med 54 bitar sushi) men trots detta diskuterades det friskt vad vi skulle äta. Traditionellt spanskt skulle det vara. Paella, tapas elller någon fin köttbit skulle det bli. Efter att många resturangmenyer hade studerats slutade det kort och gott med hamburgare. Nöjda och belåtna kunde vi konstatera att denna burgare var klart över förväntan och att den gott kan jämföras med de bättre i Sverige.

Hur ser en normal dag under vårt träningsläger ut då? Detta tänkte jag dra igenom lite snabbt.

07.30 Vi går upp för att äta frukost. För min del blir det oftast yoghurt med müssli, en macka och juice. Rogestedt drar igenom sin dagliga klagoramsa över hur dåligt kaffet är och Walldén sörjer att hotellet har slutat servera gröt. Efteråt sätter sig alla i lobbyn för att stilla internetabstinensen då wifi inte finns på rummen. Långsamt internet är bättre än inget internet.

10.00 Vi tränar dagens första pass, oftast ett kvalitetspass eller en längre distans.

12.00 Vi har tränat färdigt och är färdigduschade. Alla är hungriga och vi styr kosan mot en resturang för lunch. Oftast blir det varma mackor på en ”snackbar” i närheten eller asiatisk buffé. Därefter sätter sig alla vid en glassbar för att återigen stilla internetabstinensen. Snabbt internet är bättre än långsamt internet. Dessutom är glass gott. Rogestedt och Walldén har dessutom börjat prata om kaffe senaste halvtimmen så de har två abstinenser att stilla.

14.00 Vi går till supermarketen i närheten och handlar. För min del brukar jag köpa yoghurt. Och choklad. Och kakor. Chokladen som färdkost tillbaka till hotellet och kakorna helt enkelt för att det är gott. Yoghurt som mellanmål. De övriga brukar, förutom godis och kakor, köpa mandariner. Rogestedts rekord är att trycka i sig 14st på 21 min, d.v.s. en var 90:e sekund. Han är bottenlös den mannen.

14:30 Alla slår sig ner i sängen i mitt och Vidars rum för att antingen se på film/serier eller spela fifa.

16.30 Dags för nästa pass. Oftast en lättare distans + lite längre styrka, varierar lite från person till person.

18.30 Färdigtränade och färdigduschade. Dags för middagsbuffé i hotellet.

19.30 Mätta och belåtna. Kalle har tröttnat och säger att det är dags att gå upp till lobbyn för internet.

19.45 Abstinensen är återigen stillad och vi diskuterar vad vi ska göra den här kvällen. Vi bestämmer och för att inte spela kort i kväll igen. Det blir kort. Vi bestämmer oss för att inte spela hjärter. Vi spelar hjärter. Först ska dock Rogestedt och Walldén ha kvällskaffet. Spelet börjar och jag och Walldén blir för ett kort tag ärkefiender.

21.00 Spelet är slut. Alla tar direkt upp mobilen för att se om vi har missat något livsviktigt senaste timmen. Antingen spelas ett nytt parti eller så blir det film/serie inne på mitt rum igen. Vidar och Rogestedt har fortfarande svårt att sova efter att ha sett ”The Conjuring”.

22-22.30 Läggdags.

Nu är det dags hjärter här borta! Ha det.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här