Vacker och flack halvmara i Kalmar

0
61

Lördagen 27 juni är det dags för flacka och vackra Kalmar Malkars. Springlfa.se hårdbevakar halvmaran som vill växa.

DSC_1537
Vatten och sköna vyer i Kalmar Malkars. Arkivbild: Mikael Grip

Hur ser läget ut i år frågar vi tävlingsledare Calle Nilsson?
– Det är ungefär som tidigare år. Många väntar att anmäla sig in i det sista. Det går att efteranmäla sig fram tills en timme innan start.
Hur många deltagare siktar ni på i år?
– Någonstans runt 500-600. Det tycker jag är en bra siffra.
Några nyheter i år?
– Vi har mer barnaktiviteter och vill göra loppet till ett event för hela familjen. Vi har inget barnlopp, men det kommer att hända mer för barnen på olika sätt. Jessica Lindén är anlitad som speaker. Hon kommer att ha Mikael ”Slang” Larsson som bisittare.
Är det en flack bansträckning på de 21 097,5 meterna?
– Ja, inte bara den flackaste halvmaran utan också den vackraste. Det handlar också om en varvsbana vilket brukar uppskattas.
Hur gör ni för att få så många deltagare som möjligt att vara med i Kalmar Malkars?
– Dels är det många från Malkas gym som springer och de är bra på att marknadsföra loppet. Sedan annonserar vi på olika plattformar och delar ut inbjudningar på olika lopp. Vår hemsida Run Kalmar, där alla våra lopp är samlade ger också bra marknadsföring.

DSC_1871
Vad gör ni med överskottet ni får in på loppet?
– Det går från allt till ungdomsverksamhet till seniorverksamheten. Vår målsättning är att Högby IF ska kunna ge samma service som en större förening. Vi har också målsättningen att hålla hög kvalité på de arrangemang som vi genomför. I våras hade klubben ett träningsläger till Polen där vi ville ha med så många som möjligt och därför valde en låg avgift.
Hur ser det ut på elitsidan? Några vassa namn anmälda?
– På damsidan finns Ida Nilsson, Jessica Kihlström och Lotta Nyberg från hemmaklubben. Therese Olin, Ullevi FK, var bästa svenska på GöteborgsVarvet och blir favorit. På herrsidan är Anders Kleist, IK Akele, anmäld. Yared Admaso, Hälle IF, är också anmäld. Speciellt kul att Anders är med, hans slog personligt rekord när han sprang här för två år sedan och verkar vara i bra form igen.
Vad får eliten för prispengar?
– 5 000, 4 000, 3 000, 2 000 och 1 000 kronor från ettan till femman, samma både för damer och herrar.

DSC_2017
Varför ska jag enligt dig springa Kalmar Malkars?
– För att det är Sveriges mest lättlöpta och vackraste halvmara, med mycket vatten och fina byggnader. Vi har också en riktigt bra service till löparna.
Lycka till med arrangemanget 27 juni!
– Tackar.

Till hemsidan för Kalmar Malkars:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här