Vålådalens fjällstation gör mig fri o ful!

0
139

IMG_20150818_144311

Tränings läger i Vålådalen,

Torsdag till söndag bestämde jag mig att gitta ut på fjället och fick hjälp av Vålådalens fjällstation som erbjöd gratis boende och mat för mig och Ida Nilsson. Men efter att Ida har fått ”ultra-feber” efter vinsten i AXA fjällmaraton så drog hon och kutade ultra vasan istället och slutade 2a!! haha fett sweet!

Så då tog jag själv mitt stora 3manna tält som inte är mitt utan en brottar-kompis som jag lånar och drog ut till Vålådalen. Trotts att Ulf på Vålådalensfjällstation gav mig finaste rummet på stationen så valde jag tält, ja för i Vålådalen kan man själv bestämma precis hur bekvämt man vill ha det, det finns alla alternativ viket gör att det blir ett perfekt ställe att komma som elit atlet och kunna träna bra, sova som en gud och äta finaste maten. Det är helt normalt att stöta på våra bästa skid-atleter som utnyttjar rullskidbanan och alla terräng slingor runt omkring, eller som jag gjorde 2a natten, stötte ihop med ett tyskt hårdrocks gäng som hade döskallar utanför tälten och drack öl, fiska och lyssna på rock. Riktigt go blandning med barnfamiljer som tar lätta vandringsleder, naturfolket som bor i tält och vandrar lätt, atleterna som kommer tillbaks från stationen, leriga, solbrända och svettiga efter sina träningar och studenter som kånkar på fjällräven väskor och kartor i högsta hugg.

Men eftersom sommaren har varit kass men nu helt plöstligt låg under en bubblande hetta och jag inte sovit ute en enda gång i sommar så passade jag på att elda, tälta och bada i jokkrarna och sjöarna. Ett grymt sätt att rensa alla tankar och bara leva i nuet. Sen att löpningen är obeskrivligt vacker och inspirerande kan jag inte ens dela med mig här, det måste upplevas.

Här mitt i fjällvärlden där luften känns renast och dreadlocksen på mitt huvud spretar åt alla håll, där ytan ligger i naturens hand och inte på dig och där man bah är fri och ful! Fan vad det är fint. Fri och ful!

Nästa år kommer jag samarbeta med Vålådalens fjällstation och ha löparläger hela sommaren! Så KOM KOM KOM! Du kommer INTE att ångra dig. Valadalen.seIMG_20150820_180947arenaprapaterna_w400

Nu laddar jag för OCR VM i USA och för att knäna ska hålla ihop får jag hjälp av Åre naprapaterna som behandlar mig helt galet bra. Utan er hade jag inte kommit långt.

2månader kvar på säsongen och kommer avsluta med terräng SM 24okt.

Instasize_0811140915

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här