19 km löpband

4
286

1fd7d989fa9cd200_shutterstock_109082192_jpg_xxxlarge_2x

Jag avskyr halka. Verkligen hatar det. Hårt packad snö och minusgrader är helt ok, regn och rusk likaså. Men den här förrädiska, fläckvisa blixthalkan som breder ut sig på trottoarerna just nu får mig att bli stel som en pinne av skräck för att ramla.

Två vintrar i rad har jag blivit skadad, inte på grund av att jag ramlat, utan för att jag spänt mig för att inte ramla. Och nej, dubbar funkar inte för mig. Så i år tar jag det säkra framför det osäkra och flyttar in till löpbandet vid minsta risk för halka.

I dag stod det 19 km långpass på schemat. Jag vet att många avskyr löpband och högst klarar av några kilometer innan de tröttnar. Så hur gör man då för att löpbandspass ska bli ett bra alternativ? Här är mina bästa tips!

1. Hitta ett bra springgym. På mitt gym bryr sig ingen mer än jag om löpbanden, de andra har fullt upp med att lyfta tunga vikter i avancerade maskiner. Det finns inga tidsbegränsningar för löpbanden och ingen som väntar på att ta över så fort jag är klar. Medan jag springer tittar jag fascinerat på tyngdlyftarna och de skakar uppgivet på huvudet åt mig. Vi vill helt olika saker, vilket är en perfekt kombination i det här fallet.

Treadmills_thumb

Det finns inte riktigt så här många löpband på mitt gym men nästan…

2. Hitta en bra springkompis. Och med bra så menar jag någon som uppskattar att springa bredvid varandra på varsitt löpband under en timme eller två. (Jag har den allra bästa: Tove!). Dessutom kan ni springa ett gemensamt pass, men i olika tempon!

3. Har du barn? Hitta ett gym med barnpassning! På så sätt kan barnen hänga med till gymmet och leka medan du springer. (Men kanske inte under just de längsta passen).

4. Se det positiva med att springa inomhus i december: du slipper vätskebälte, tjocka kläder och dubbskor. Istället kan du springa i korta shorts och drömma dig bort till varmare årstider.

5. Försök se din utmaning ur ett annat perpspektiv, allting är  som bekant relativt. Om det känns tungt att springa en mil eller två på löpband, kan man ju alltid läsa om någon som tar det ett steg längre. Om hon klarar 48 timmar på ett löpband borde väl jag klara knappt två?

Och ni som ändå löpbandvägrar: spring försiktigt! Vi ses!

4 KOMMENTARER

  1. Håller med dig, fast det är inte halkan som stoppar mig att springa utomhus. Jag springer på löpband och det gör jag därför att det är något som jag kan göra utan ledsagare vid min sida:) Så löpbandet är den blindes bäste vän:) Keep on jogging!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här