Att hitta känslan är viktigast för mig.

0
91

”Some people comes in to my life and takes a special place in the heart. Some people brings joy to the world even though they´re in a different space and even though we are apart.

Tack Kerstin för din öppenhet, förtroliga samtal, för att du lät mig få vara en del av ditt liv och vardag.

Löpning förenar!

 

 

 

 

Livet låter sig inte vänta på utan vi  måste leva det när vi har chansen. Ett liv med löpning är det bästa livet och jag vill helst springa i 100 år.  Du som läser detta har ditt liv och du gör vad du vill med det, men eftersom du läser detta får du finna dig i mitt och min historia och mitt oändliga löparprat. Löpningen är en del av mitt liv men den är inte allt. Löpningen däremot så pass viktig att den alltid finns med på ett hörn och det viktigaste är inte att prestera på lopp utan att kunna springa och få uppleva de positiva effekter löpningen ger mig varje dag även om det i dag kändes tungt och kroppen var seg så här dagen efter ett lopp i tävlingsfart.

 

 

-Om att göra saker på ett annorlunda sätt.

 

 

 

-Jag gav mig själv en gåva. Jag reste till Spanien och hämtade kraft i havet, löpningen och tiden med mig själv och tryggheten. 

Min resa är slut för denna gång och de senaste helgerna har jag tränat på att tävla i löpning och att ändå känna mig trygg när jag kommer ur min komfortzon. . Min allra största utmaning ligger i att ta ut mig så mycket att jag känner att jag gett allt. Den känslan har jag inte haft ännu. Mina målgångar på längre lopp har varit en befrielse men inte tröttsam. Jag vill kunna känna att jag plockat ut det sista och jag vet att den dagen kommer en dag!

Träning som tävling för mig!

Förra  helgen nalkades flera stora löpartävlingar runt om i landet. Bland annat Göteborgsvarvet som är svenska mästerskapet i halvmaraton .  I Luleå har vi Stadsmaran som är årets folkfest med distanser från barnlopp till 21 km och 21 km är DM i Norrbotten ,  där jag genom åren har 3 segrar och 1 DM silver och givetvis var känslan på loppet viktigt inför starten på Stockholm maraton som är SM för svenska löpare som klarat kvaltiderna.

Det slutade med en god känsla även om banan som var ny för i år absolut inte var lätt utan  tvärtom så var det tung vind vid öppet vatten och en och annan backe som kunde ge oss dåndimpen.  Trots detta var segern aldrig hotad utan jag löpte in som total segrare efter en hård start på 38.45 första 10 km och en ambition om att vinna de 2500 kr i spurtpris.  Denna öppning är alldeles för snabb för att ge två jämna halvor och inte alls ingick den heller i min plan om att lägga mig i marafart (4.05-4.10) i dagsläget. Trots att jag hade en klunga av manliga löpare i min kaliber med som ville hjälpa mig att få skydd i vinden  så låg jag och drog ivrig som en gasell.  Efter 12 km kom vinden som en vägg  och det var som om energin gick ur mig. Att hålla en mara i den farten skulle ge mig en sluttid på 2.40 och där är jag inte på långa vägar så hur tänkte jag då?

Det är lätt att komma u sin plan när starten går och adrenalitet finns i kroppen. Dessutom inga ryggar att ta fäste på mer än herrtäten, många av dem med ambition av att sätta pers och inte alls några tankar på att ladda upp inför en mara.

– Johan jag måste ha vatten nu skrek jag till min vän Johan Nordqvist som servade på cykel eftersom han är skadad själv.

Super Johan fixade men eftersom jag inte fick i mig den gel han gav vid varvning,  pga att den var så äcklig och tjock så drabbades jag av lite energibrist i vinden .

Foto Karin Nordqvist

 

 

Just efter detta lopp var det också som om mitt löpsteg var tillbaka så det börjar ge resultat och först nu är jag nog där jag var innan skadan. Sex veckor är 6 veckor och någonstans så tappar man ju tiden man kunnat lägga på andra saker men skam den som ger sig.

 

Läs vad tidningarna skriver på länkarna nedan

 

http://mobil.nsd.se/sport/johanna-nilsson-hittade-den-ratta-kanslan-nm4550811.aspx

 

Läs också Kurirens fina reportage dagen före loppet när de var hemma hos mig. Här kan du bla  läsa om hur allt började och varför.

 

loparessets-tips-infor-halvmaran-nm4550316.aspx

 

Spanien och Fuangerola-8 dagar njutning.

 

Under min resa i Spanien som varade 8 dagar så har jag sprungit VARJE DAG .Detta till trots så har det gått lätt och jag har liksom bara njutit. Svårigheten ligger inte i att inte vilja springa utan i dessa omgivningar är det något man vill ofta vilket inte alltid är till nytta.

Det var fantastiskt vackert och fint i Fuengerola så det var inte svårt att vilja komma ut och insupa allt det vackra. Totalt har det blivit  några morgonjoggar, 2 pass med mer fart i, dock endast 1 km och 800 m fartstråk, samt något längre pass om 21 km, inte mer. Ska jag vara ärlig ligger mina långpass inte högt uppe på springlistan denna vår vilket har att göra med att jag var borta från löpningen i 6 veckor.

 

När jag sedan kom tillbaka så fick det helt enkelt bli annat och om det skulle vara något som gjort att jag inte når  mitt mål på SM så är det att jag tappat lite av mina fina fartuthållighet. Därmed inte sagt att jag inte kört distanser längre än 20 km för det har jag men 1 långpass på 30 km sedan i februari är allt jag har.  Däremot har jag sprungit två halvmaror som ligger helt okej i enighet med där jag vill ligga. Jag litar på att jag har grunden och mycket mer kan jag ändå inte göra nu med 9  dagar  kvar! Jag försöker tänka positivt men emellanåt går det tungt, andra dagar lätt så jag vågar inte säga. De segrar jag fått är inte riktigt lika snabba som tider jag gjort men å andra sidan så behöver inte det vara avgörande heller.

 

Spanien var makalöst fint. Kerstin visade mig många vackra vyer.

Träning med  Kerstin

på strandpromenaden i Torreblanca. Kerstin är min vän så därför var det kul att se hur hon arbetar här nere. Tack för att jag fick vara med dig .

Kortare lopp som träning och att våga springa på.

Igår  sprang jag Starloppet i Piteå som är 7 km och ingår i Norrbottens grandprix.  Jag ville få till ett fartpass innan kommande mara,  så trots att jag jobbar mycket denna vecka med oregelbundna tider och har strul med hundvakt till Selma så valde jag att åka dit. Startfältet var starkt visste jag,  med segraren av 10 km Scaniamilen, en juniorlöpare med fina meriter bland andra och jag ville som vanligt bara hitta känslan .  Jag skulle börja jobba kl 14 så jag tog egen bil, värmde upp kort och sedan fick det bli vad det blev.  När starten gick så lade jag mig trea eftersom det gick så fort i början och låg bakom ryggen på en av mina klubbkamrater.  Farten sjönk och vi låg i 4 min per km.  Till slut så tänkte jag att jag måste ju dra på nu för jag hade ju farten i kroppen så jag gick förbi och ökade från 4 min per km till 3.45(3.50)

Efter några km hörde jag att hon släppt och jag närmade mig ettan. Nu började långdistanslöparen Johanna komma in i loppet. Med 3 km kvar gick jag om och trots att även jag tappade lite i värmen och den tuffa stigningen på slutet sprang jag in på 26.50 så det är jag nöjd med. Sista biten är uppför nämligen.

 

Nu är det inte så mycket mer att höra än att hoppas att kroppen blir ännu starkare som den ändå känts som den blivit för varje dag och vecka. Om jag jämför Women health,   21 km i mitten av april med min löpning idag så är min känsla mycket bättre idag. Mitt löpsteg är vassare och jag är rakare i min hållning men däremot kan avsaknaden av långpass stressa mig lite. Ett maraton är långt och det är efter 30 km loppet börjar . Jag kommer dock att göra mitt bästa för att göra Norrbotten med på resultatet över Sveriges bästa långdistanslöpare på SM och att få göra det jag kan, nämligen att inspirera andra för det är större än den största guldmedalj!

 

Missa inte Vinden mot kindens fjällöparhelg i Björkliden den 30 juni till 2 juli. Vi kommer erbjuda vandring och jogging med föreläsningar, rekreation, yoga och löpskolning.   Ta chansen att uppleva svenska fjällen med din familj, barn, vänner , kollegor eller helt själv tillsammans med mig och andra likasinnade. Just nu har jag kampanj där du får bra rabatt på priset och i detta ingår mat, boende, mellanmål, föreläsningar, löpcoaching och guidade fjällturer för van löpare och nybörjare.

Nyligen avslutades vår löpkurs där deltagarna verkligen har kämpat på så bra med den yngsta blott 11 år . Det kallar jag passion!

Johannes och lillebror! Johannes har med väl godkänt resultat klarat av första  kursen i löpning.

 

Vinden mot kinden ordnar även kurser och löpskolning efter era önskemål och kommer gärna ut till ditt företag eller din arbetsplats och inspirerar och lär ut löpning eller styrketräning med egen kropp . Jag föreläser om löpning och hur det är möjligt att starta med löpning när man är närmare 30 år och utvecklas till att vinna och att även drivas framåt hela tiden med stor passion!

Jag finns på Instagram under Johanna-vinden mot kinden så jag vore glad om du vill följa mig där.

 

 

Nu kör vi.

Mot nya mål.

 

/Johanna

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här