6 testade produkter inför hösten

0
178

En trailsko med mycket löpkänsla och en snygg GPS-klocka med avancerade funktioner. Det är produkter som höjer pulsen lite extra på Springs testlöpare

Haglöfs Gram Comp Jacket

Lätt skaljacka för träning året om.
haglofsgramcompjacket
Skaljackan med Gore-Tex väger in på under 300 gram och lämpar sig bäst för traillöpning på hösten och vintern. Jackan sitter skönt mot kroppen, andas väl och känns helt självklar att springa i när regnet vräker ner. Den passar också utmärkt att ta med sig som förstärkningsplagg vid långa trailrundor på fjället. Så även om Springs testlöpare först ställde sig tveksam till att springa i vad som ser ut som en ”vanlig” jacka, insåg han snabbt att det här plagget skiljer sig från mängden.

Testfakta

ssss
Märke: Haglöfs
Pris: 
Plus: Funktionen och passform
Minus: Priset

Garmin Fenix 3

Avancerad GPS-klocka för en rad olika aktiviteter
garminfenix3
Äntligen har Garmin kommit med en klocka som inte bara funkar för träning och tävling, utan även är så snygg att den passar i mindre svettiga sammanhang. Med hjälp av aktivitetsmätaren håller du stenkoll på din vardagsmotion, men klockan innehåller naturligtvis också en rad avancerade träningsfunktioner. Samtidigt är den busenkel att komma i gång med och lätt att styra under passen. Enda anmärkningen är att visningen av löptempo funkar dåligt i skog och i tätbebyggda miljöer, men det är en parentes i sammanhanget.

Testfakta

sssss
Märke: Garmin
Pris: 
Plus: Designen och batteritiden
Minus: Tempovisningen

CEP Progressive+ Ultralight Compression Calf Sleeves

Kompressionsplagg för vaderna för allroundlöpare.
cep_ultralight_calf_sleeves
Det här är inte platsen för ett djupare resonemang om nyttan med kompressionsplagg, men dessa sleeves sitter skönt, lagom hårt på vaderna. Dessutom är de enkla att ta på och av. Springs testlöpare har sprungit med dem på bana, i skog och längre pass på asfalt. De kommer bäst till sin rätt på bana, där vaderna arbetar hårdast. Känslan är att det extra stödet bidrar till att vaderna inte känns lika stela som annars efter genomfört pass, samt att återhämtningen faktiskt påskyndas.

Testfakta

ssss
Märke: CEP
Pris: 350 kronor
Plus: Sitter bra, känsla av bättre återhämtning
Minus: Ingen ”sex appeal”

Asics 33-DFA

Lättviktig sko med lågt drop (4mm) från häl till tå
asics_33_dfa
Men den här modellen försöker Asics få in en fot på marknaden för minimalistiska löparskor med barfotafeeling. Första känslan är positiv, skon sitter skönt på foten, även om ovandelen är i tjockaste laget. Tyvärr är upplevelsen inte lika angenäm när vi sedan springer. Sulan känns svampig och ger dålig respons i frånskjutet. Det är helt enkelt svårt att få till något ordentligt driv i löpningen. Dessutom fastnar stenar alldeles för lätt i sulan.

Testfakta

ss
Märke: Asics
Vikt: 243 gram (storlek 9 Herr), 226 gram (storlek 7 Dam)
Pris:
Plus: Skön passform, snygg design
Minus: För mjuk sula, dålig respons

Yurbuds Liberty Wireless

Trådlösa hörlurar som låter dig träna fritt.
yurbuds
Hörlurarna ansluts till mobiltelefoner och andra enheter via Bluetooth. Du slipper sladdtrassel och kan justera volymen på den tunna nackremmen mellan lurarna. Snäckorna är tillverkade i mjukt silikon och trycks på plats, samtidigt som de förankras med bågar runt örat. Modellen är kanske inte den coolaste och ljudet är inte perfekt, men hörlurarna är ett gott alternativ för den som vill lyssna på musik under löprundorna.

Testfakta

ssss
Märke: Yurbuds
Pris: 
Plus: Sitter säkert. Smidig volymkontroll och enkla att ladda.
Minus: Nackremmen är för generöst tilltagen. För klen bas.

Merrell Bare Access Trail

Lätt trailsko för barfotalöpare som vill ha stötdämpning.
"Merrell-Den

Testfakta

sssss
Märke: Merrell
Vikit: 190 gram (Storlek 7 Dam) 234 gram (storlek 9 Herr)
Pris: 
Plus: Löpkänslan och passformen
Minus: –

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här