0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Blogginlägg Emil H Bara två månader kvar till Jättelångt

Bara två månader kvar till Jättelångt

Nu är det mindre än två månader kvar till det ena av mina två huvudlopp det här året;  ”Jättelångt” med start i Grisslehamn och målgång i Norrtälje.

Första gången jag fick syn på nånting om ultratävlingen ”Jättelångt” måste ha varit för några år sedan, troligen en annons i tidningen Runners world.
På den tiden var alla distanser över 8 km var ett hån mot mig och mitt knäproblem men namnet på den löjligt långa tävlingen fastnade. 68 km löpning. Eller hur… så långt kan man väl inte springa…?

Det måste ha varit mitt lätt språkpolisiga (nej, så heter det inte egentligen alls) intresse som snappade upp alla ordvitsar som skulle kunna följa ett deltagande:
-Jag sprang ett lopp i helgen, Jättelångt.
-Ok, kul! Vilket?”
– Det var Jättelångt.
– Jo, men vilket lopp?
– Jättelångt
Osv osv. Ni ser ju vilken potential det finns här.

Hur som helst. Loppet fastnade i minnet och varje gång jag såg annonsen eller det for  förbi i mitt flöde på sociala medier växte intresset. Utan att egentligen veta något annat än att det heter Jättelångt och är ungefär 68 km långt.

Vid vidare efterforskningar visade det sig att loppet fått väldigt fina recensioner av deltagare, såväl bansträckning som arrangemang. Förutom nedamstående citat finns måmga race-reports som bekräftar.

Kolla bara här:

”Stort tack för ett välarrangerat lopp med underbara vyer! Helt galet positiv stämning från alla funktionärer och löpare. Bra energistationer och god mat efter loppet! TACK ♥”

”Min favorit ultra! Jag är så tacksam till de som ordna detta varje år.”

”Otroligt trevligt lopp! ! Glada arrangörer trevliga människor vid depå stoppen samt glada medtävlare”

”Otroliga eldsjälar som ligger bakom detta.”

”Fantastiskt lopp, ett av de allra bästa!!”

”Har genomfört både löpningen och cyklingen. Avslappnad och familjär stämning!”

 

Arrangören samarbetar med en lokal idrottsförening och överskottet går tillbaks till föreningen, bara en sån sak är värd att lyfta.

Loppet går på Roslagsleden mellan Grisslehamn och Norrtälje. Får man tro arrangören ska det tydligen gå på väldigt skilda underlag; stig, hagar, bergshällar, stränder, bilväg och grusväg.

Svensk sommar 15e juni öppnar för precis vilket väder som helst. Man får nog räkna med allt mellan +8 och hagel till 28 grader och tropisk sol.

Vad jag förstår finns det egentligen tre olika lopp; en på cykel på hösten och två löptävlingar samma dag; en solo och en stafett för 5 personer/lag.

Och jag ska springa solo i år. Sjukt kul hoppas jag! Återigen, tack svärmor för startplatsen :)

Om nån annan funderar på vad man ska göra dagen efter skolavslutningen, alltså veckan innan midsommar,  tycker jag att man ska kolla ett varv eller två på den här videon från förra årets lopp. Det är ju inte så att man blir mindre sugen…

Jättelångt 2017

Boka in sommarens skönaste trail-upplevelse! Spring soloklass eller som stafettlag – alla har sitt Jättelångt den 16 juni. Här bjuder vi på lite skön inspriation från 2017. Anmälan är öppen – in och boka din plats till 16 juni 2018!

Publicerat av Jättelångt Måndag 15 januari 2018

Målbild, taktik och förhoppningar kommer in ett inlägg närmare tävlingen, det finns en del kvar att fundera på.
Och eftersom det här blir min Jättelångt-debut tas alla tips från veteraner tacksamt emot. Så har du sprungit eller tittat på loppet, släng gärna in en kommentar om tips.

Hoppas vi ses där!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,666FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Recension Nike Tempo Next%

0
Säsongsavslutningen i november följdes av två veckors helvila från träning och då passade jag även på att köpa ett par nya skor för lite...

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X