Brons och lagsilver för Sara Holmgren på terräng-NM

  1
  298

  Sara Holmgrens fantastiska höst fortsätter. Efter dubbla medaljer på terräng-SM blev det idag ett individuellt brons och lagsilver på terräng-NM.

  Sara Holmgren, Sävedalens AIK, 8K, SM-guld, första
  Sara Holmgren, i Sävedalen AIK:s klubbfärger, när hon nyligen vann SM-guld i terränglöpning. På terräng-NM blev Saras fina facit ett individuellt brons och ett lagguld. Arkivbild: Deca Text&Bild

  – Det kändes fantastiskt bra hela vägen. Skönt fokus och ett gott flow, säger Sara i en snabb kommentar efter loppet.
  Uppdraget var att springa 7,5 kilometer på en 1,5 kilometer lång varvbana i stadsdelen Kviberg i Göteborg.
  Finskan Johanna Peiponen stod i en klass för sig och hade ledningen från start till mål. Segertiden skrevs till 25.06.
  Peiponens landsmaninna rutinerade Anne-Marie Sandell hade länge hand om tredjeplatsen. Sara tog över bronsplatsen vid cirka fem kilometer och hade ett tag också korn på tvåan Simone Glad.
  – Jag kände mig stark idag, men det sög också ordentligt med gräset och leran. Jag är riktigt nöjd med mitt lopp, berättar Sara.
  Simone Glad gled ifrån Sara något på slutet och tog säkert hand om silverplatsen med 26.05. Sara Holmgren landade på 26.15 och en skön bronsmedalj.
  Linn Nilsson slutade sjua med 26.48 och unga Hedda Bångman tia med 27.04. Saras, Linns och Heddas sammanlagda tider räckte till lagsilvret efter säkra ettan Finland.

  Sra Holmgren, Sävedalens AIK, kvinnor seniorer, brons
  Medaljregnet för Sara i terrängspåren fortsatte under lördagens terräng-NM. Foto: Deca Text&Bild

  Hur det blir med Europamästerskapen i Frankrike 13 december återstår att se.
  – Det skulle vara fantastisk roligt att få vara med där. Men jag vet ingenting ännu, säger en glad och lycklig Sara Holmgren.
  Av övriga svenskor slutade Frida Kristiansson på 13:e plats med 27.27, Ronja Fjellner, som sprang för sin klubb Örgryte IS, på 14:e plats med 27.45 och Frida Aspnäs 15:e med 28.10.

  1 KOMMENTAR

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här