Fin form med nya löparprylar

0
148

En ny trailsko får Springs testlöpare att flyga fram genom skogen, men även andra produkter får bra betyg.

Dobsom Tornio

Funktionell löpartröja med flexibel passform.
dobsom_tornio
En skön långärmad tröja med stretch som sitter tajt på kroppen samtidigt som den flexar under löprörelserna. Den håller värmen under kalla dagar och absorberar bort fukten på ett föredömligt sätt. På bröstet sitter en välplacerad bröstficka med plats för nycklar och mobiltelefon. Dessutom finns hål för tummarna som håller ärmarna nere och värmer kalla händer. Sammantaget en väldigt prisvärd tröja med god passform.

Testfakta

sssss
Märke: Dobsom
Pris: 399 kronor
Plus: Skön passform. Bra bröstficka
Minus: Aningen kort modell

FlipBelt

Bälte för prylförvaring under träningen.
flipbelt
Mjukt bälte av polyester och spandex som bärs runt höften och där du kan förvara exempelvis dina nycklar och din telefon under träningen. Stoppa in sakerna i bältet och vänd det mot kroppen och spring i väg. Bältet sitter bekvämt och är mjukt och skönt, men kan upplevas lite ovant att ha på sig till en början. Det tvättas enkelt tillsammans med övriga träningskläder.

Testfakta

sssss
Märke: FlipBelt
Pris: 339 kronor
Plus: Lätt att använda. Sitter bra
Minus: Ovant i början och något varmt

Icebug Zeal RB9X

Ny trailsko med mellansula formad i ett stycke.
IcebugZeal
Vid första anblicken är Zeal RB9X knappast upphetsande. Den grå färgen är ganska tråkig och våra testlöpare blir inte gladare när skon sätts på foten. Materialet på ovandelen är föga följsamt. När vi drar i väg på stigarna är löpkänslan inte speciellt god utan skon känns stel, klumpig och väldigt stum. Däremot är greppet bra, framförallt i obanad terräng.

Testfakta

ss
Märke: Icebug

Vikt: 250 gram (storlek 9)
Pris:
Plus: Greppet
Minus: Löpkänslan och passformen

Inov-8 Race Ultra 270

Uppdaterad version av tävlingssko för ultralöpning.
Inov-8
Inov-8 vill erbjuda en sko som ska ta löparen närmare terrängen, och det anser vi att man lyckas med. Balansen mellan grepp, löpkänsla och dämpning snuddar vid perfektion. Det här är en sko som man har kul med – när man springer långt, på och utanför stigen. Springs testlöpare flyger fram genom skogen. Leriga diken, lös jord, klippor och sandiga backar forceras med lätta steg. Det är inga problem att bli blöt om fötterna, skon leder snabbt bort vatten. Den bredare tåboxen är skön under de långa passen.

Testfakta

sssss
Märke: Inov-8
Vikt: 270 gram (storlek 9)
Pris:
Plus: Greppet och löpkänslan
Minus: Aningen stum på hårt underlag

Polar M400

Klocka med avancerade GPS- och träningsfunktioner och aktivitetsmätare.
Polar_m400
Våra testlöpare har använt klockan i åtskilliga veckor och är överlag väldigt nöjda. Aktivitetsmätaren tror vi kommer att dyka upp i fler modeller snart. Att hela tiden ha koll på stegen är snudd på beroendeframkallande. Designen är varken bu eller bä. Polar M400 är snabb på att hitta satelliter, men kräver 100-procentig signal innan man kan dra i gång. En nackdel är att om klockans batteri är under 10 procent går det inte att aktivera GPS:en. Detta hände en av våra testlöpare när han ville nollställa och starta ett nytt pass för en tröskel. Klockan är lätt att koppla ihop både med datorn och Polars app, Polar flow.

Testfakta

ssss
Märke: Polar
Pris:
Plus: Den inbyggda aktivitetsmätaren och priset
Minus: Batteriproblemet

Röhnisch Shape Bess Shorts

Hotpants i formande material med en kjol över.
ronisch
Svenska Röhnischs variant av den populära löparkjolen är mer kvinnlig än sportig i sin framtoning och sydd i ett material som ska ”forma” kroppen, så att exempelvis ofördelaktiga rumpor får ett lyft. Kjolen passar fint, men tyget är aningen tjockt och kan upplevas som i varmaste laget. Tajtsen under kjolen sitter emellertid åt på ett skönt sätt och förvaringsfickan bak på kjolen är väldigt välkommen.

Testfakta

ssss
Märke: Röhnisch
Pris: 599 kronor
Plus: Sitter bra och på plats
Minus: I tjockaste laget

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här