Malins vinnande comeback i Skärholmsloppet

0
168

På damsidan var det comebackande löpare med landslagsmeriter som toppade resultatlistan i Skärholmsloppet i Stockholm.

DSC_8290
Medaljregn över Malin Liljestedt när hon vann Skärholmsloppet. Foto: Mikael Grip

– Mitt första lopp sedan Finnkampen 2014. Jag hade egentligen inga förväntningar alls idag, berättade Malin Liljestedt, Spårvägens FK, efter segern i Skärholmsloppet 2016 med tiden 17.04.

På den stundtals ganska kuperade femkilometersbanan, som även har ett häftigt avsnitt genom gallerian i Skärholmen, tog snart Malin hand om kommandot i damklassen närmast före Lena Örn, Spårvägens FK, och Charlotte Karlsson, Hässelby SK.

Med tre barn och heltidsjobb blir det kanske inte så mycket löpträning som Malin skulle vilja.

– Jag tränar på så gott jag kan och hinner. Jag kommer aldrig upp i tio mil i veckan. Det varierar mellan fyra och åtta mil i veckan. Ett fartpass och ett tröskelpass försöker jag få till.

Satsar du mot landslaget och till exempel Finnkampen fortfarande?

– Klart det är roligt. Vem vill inte vara med där? Det är extra kul att det har kommit fram så pass många duktiga svenska tjejer nu, konkurrensen har hårdnat. Det tycker jag är bra, konstaterade Malin som har 16.16 och 34.17 som personliga rekord på 5 000 och 10 000 meter.

DSC_8143
Malin på väg genom Skärholmens galleria. Foto: Mikael Grip

Malin hade nog gärna varit med i GöteborgsVarvet och gjort ett test mot EM-laget.

– Jo, jag vet. Mitt personliga rekord på halvmaraton är från GöteborgsVarvet och bättre än kvaltiden. Men det blev för mycket med jobb, lite träning och lite sömn.

Även tvåan i Skärholmsloppet Charlotte Karlsson borde i normala fall vara ett namn både för GöteborgsVarvet och ett svenskt EM-lag på halvmaraton.

– Jag har haft en svacka mentalt och det har varit lite mycket med allting med dåliga blodvärden och för mycket jobb. När jag inte hunnit med att träna som jag vill och inte kunnat prestera så bra som jag vill på träning då har hela situationen blivit jobbig, förklarade Charlotte som sprang i mål på 17.30.

DSC_8469
The Big three i Skärholmsloppet. Vinnaren Malin Liljestedt, flankerad av tvåan Charlotte Karlsson, till höger, och trean Lena Örn. Foto: Mikael Grip

Hässelbylöparen som bland annat representerat Sverige i både EM och VM på maraton och också är svensk mästare på distansen 2012, låg länge trea i Skärholmsloppet. Men sprang om Lena Örn under andra hälften av loppet.

– Jag är riktigt nöjd med den tiden. Bara att springa under 20 minuter hade gjort mig glad. Jag öppnade fegt eftersom jag inte visste var jag stod formmässigt. Nästa gång kommer jag att våga mer, sa Charlotte som vunnit Skärholmsloppet för några år sedan.

Trea slutade Lena Örn, Spårvägens FK, med 17.38. Malin, Charlotte och Lena var i en klass för sig i Skärholmsloppet och de enda damerna under 20 minuter.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här