Ola satsar mot toppen

0
98

I takt med att traillöpning växer som tävlingsform blir utövarna som vill testa sina gränser allt fler. En av dessa är Ola Nyberg, som själv finansierar sin satsning och har siktet inställt mot Sverigetoppen och internationella bergsmaraton. I nya numret av Spring kan du läsa en längre intervju med Ola.

olanyberg

Förra året var Ola Nyberg en av löparna i Team Salomon. Det laget har han nu lämnat. Under våren flyttar han från Falun till Trosa för att jobba och träna tillsammans med Art Of Running i Trosa.

– Med den kompetens som finns i teamet och på Art of Running känns det som att jag har alla möjligheter att lära mig hur jag ska göra för att kunna springa både längre och snabbare. Jobbet för Art of Running ger lite pengar så att jag kan fortsätta min satsning. Men framförallt vill jag hjälpa andra med de bitar som behövs för att de ska tycka att löpning är kul, säger han.

olanyberg3

Vilken är din bästa distans?

– Det är svårt att säga, men i fjol var jag som bäst på 13–14 kilometer. I år har jag dock tränat för att kunna prestera på längre distanser. Förhoppningsvis håller jag för en halvmara i skapligt tempo.

Vad är din styrka som löpare?

– Att jag är väldigt träningsvillig. Jag är medveten om vad jag måste göra och vet att det tar tid att nå toppen. Jag behöver nog fyra år till för att komma upp på en hyfsad nivå.

Vad tar du med dig från 2014 in i 2015?

– Jag är nöjd med mina insatser i fjol, men jag känner att jag inte var tillräckligt väl förberedd för att hävda mig i alla lopp. Det var en tuff säsong och periodvis kunde jag inte träna för jag var så sliten. Det här året drar jag ner något på antalet tävlingar så att jag kan träna mer och hålla en jämnare nivå.

olanyberg2

Vilket lopp ser du mest fram emot under 2015?

– Framförallt Kullamannen är jag sugen på att prestera bra på. Jag kommer nog springa 22-kilometersbanan. För mig är det ett roligt lopp, jag gillar verkligen omgivningarna. Det är en njutning att springa där, säger Ola.

Text & Foto Jennie Lorentsson

Läs hela reportaget i nummer 4 2015 av Spring.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här