#runstreak2019

0
22

Jag och familjen firade nyåret med mina svärföräldrar, svåger och svägerska. Trevligt, alkoholfritt och fyrverkerifritt. Nyår är inte min favorit eftersom jag är kvällstrött och inte tycker om att hålla mig vaken längre än nödvändigt, speciellt inte om det bara gäller för att klockan ska visa rätt siffror. Men det gick ändå rätt bra igår; god mat och sällskapsspel hela vägen fram innebar att till och med jag var vaken utan problem.

På väg till svärföräldrarna hade jag äntligen bockat av en löpsträcka jag funderar länge på, nämligen från motorvägsavfarten och hem till svärföräldrarna, 15 km landsväg bort. Det här liksom inte blivit av tidigare.

Ja, så blev det iallafall januari. Somnade väl omkring 1 och vaknade vid 6 för toabesök och kunde inte somna om. Yey.

Fördelen med det är ju att man hinner vakna till ordentligt i lugn och ro; ta en kaffe och lyssna på min nya Favoritpod: Pace on Earth. En kort hundpromenad och så invänta ljuset för att kunna springa årets första löprunda.

Pace on Earth har en utmaning till alla som vill; att under januari springa varje dag; minst 1.6 km eller 20 minuter. Och jag ska hänga på. Mitt rekord är 28 dagar i rad med minst 5 km, då sprack det på en förkylning. Nu är jag uppe i åtta dagar i rad och det ska väl mycket till för att jag inte ska klara av att jogga minst 1.6 km så det ska nog gå januari ut.

Dagens tur blev strax över totalt 11 km; 7 på asfalt och 4 i väggrenen på isgata. Tyvärr fick pulsklockan spel och visade helt galet så jag vet inte exakt men låg ansträngning hela vägen iallafall.

Det var precis lika halt som bilden visar.

Morgondagens pass kommer bli i skogens isfria delar, det har blivit lite för många kilometer på asfalt sista dagarna.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här