Solvikingarna laddar för Sylvesterloppet

  0
  65

  På årets sista dag är det dags för Sylvesterloppet i Göteborg. Spring har tagit pulsen på Sten Thunberg, tävlingsledare från arrangörsklubben Solvikingarna.

  Löparglädje på årets sista dag.

  Hur är läget inför löparfesten i Göteborg?

  – I vanlig ordning har vi förhoppning på festlig nyårsstämning och härligt löparväder.

  Hur många deltagare siktar ni på i år och hur ser trenden ut?

  – Vi har varit förskonade från tapp av deltagare de senare året, vilket känns tacksamt. Hittills i år finns det inget som tyder på annat än det blir runt 1 500 glada löpare på nyårsafton, men vi får helt enkelt se – vädret på tävlingsdagen är avgörande för hur många som dyker upp till start och hur många efteranmälningar som dyker upp.

  Notering: man kan anmäla sig på tävlingsdagen till en kostnad av 400 kr.

  Hur gör ni för att nå ut till potentiella deltagare?

  – Främst genom våra digitala kanaler – nyhetsbrevsregister bestående av löpare som sprungit Solvikingarnas lopp, våra hemsidor, men också Facebook och Instagram Självklart också genom banners på relevanta webbplatser, så som springlfa.se :)

  Några nyheter i år?

  – Vi ska försöka erbjuda att nummerlappen kan hämtas ut även dagen innan. Dels på grund av efterfrågan från deltagare, men också att det tidigare bildats långa köer till nummerlappsuthämtningen på tävlingsdagen. Detta har då medfört att de tävlande inte haft tillräckligt med tid för uppladdning och förberedelser innan start. Det har förvisso ändå gått bra, men vi försöker alltid skruva lite här och där för att i slutändan gynna deltagarna.

  Sylvesterloppet handlar om 10 kilometer. Beskriv bansträckningen?

  – Det är en flack två-varvs bana med start-och mål på välkända Heden i centrala Göteborg. Direkt efter start leds löparna fram till och sedan ner längs Kungsportsavenyn för att därefter springa förbi de bägge Ullevi-stadium som ligger i stan, gamla och nya. Därefter går bansträckningen genom den (kanske) mindre kända stadsdelen Gårda för att sedan, den sista drygt kilometer långa sträckan, gå förbi Liseberg, Korsvägen och Scandinavium. Efter att ha passerat Scandinavium på andra varvet kan det vara lagom att börja en långspurt.

  Hur viktig är Sylvesterloppet för er klubb?

  – Det är det särklass största loppet vi arrangerar i egen regi. Dessutom, är Sylvesterloppet ett av Solvikingarnas klassiska arrangemang. Klubben har arrangerat loppet sedan starten 1981, i obruten följd. Vi är stolta för Sylvesterloppet och tycker att loppet bidrar en hel del till idrotten, och löpningen i synnerhet, i Västsverige.

  Berätta lite om Solvikingarnas verksamhet?

  – Solvikingarna är en renodlad löparklubb för vuxna, med upp till tio ledarledda träningspass – fem dagar i veckan. Klubbstugan ligger i natursköna Skatås, ett av de bästa friluftsområdena i Sverige. I stort sett samtliga pass utgår från klubbstugan, när vi inte är påträningsläger eller kör långpass på annan ort, vilket vi gör ett par-tre gånger om året.

  Vad är det viktigaste för att Sylvesterloppet ska bli lyckat?

  – Fint vinterväder, med lite snö som lyser upp, hjälper upp stämningen, men viktigast av allt är att många glada löpare deltar. Vi gör ju detta främst för idrotten. Att det finns lopp att springa.

  Vad får jag som motionär när jag springer Sylvesterloppet?

  – Gott samvete inför Nyårsfirandet och god träningsmotivation för det nya året! Dessutom får man med sig en härlig stämning som vi arrangörer sprider.

  Hur ser det ut på elitsidan? Några kända namn anmälda ännu?

  – Dels har vi 2014 års vinnare Sara Holmgren (Örgryte IS) som är anmäld. Karin Nilsson från Ullevi är också något som är garanterad pallen, skulle jag vilja påstå. På herrsidan hittar man Anders Grahl, Hälle IF, som kom tvåa förra året. Andra är Erik Karlsson från OK Alehof, Sebastian Ljungdahl från Hjärnarps OL och Peter Gross från Strömstads Löparklubb. Ett annat känt namn är Emma Knyckare. Inte idrottsprofil, men ändå ett känt namn :)

  Hur nära inpå start kan man anmäla sig?

  – Fram till 45 minuter innan start; 11:15. Vi rekommenderar dock att komma tidigt för att inte drabbas av köer.

  Stort lycka till den 31 december! 

  – Tackar!

  Till anmälan Sylvesterloppet, Göteborg:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här