Träningskompisar

Gunnar Durén  

tempeludden

Jag har ju tidigare skrivit i-landproblemet att min lilla löpargrupp åtminstone för tillfället har upplösts och reducerats till mig själv. På senare tid har jag dock insett att så ingalunda är fallet. Allt beror på hur man ser det.

Det är sant att den permanenta träningsgrupp av hässelbyjuniorer, leda av tränare Johan Engholm, periodvis endast haft mig själv som närvarande aktiv medlem. Tidigare medlemmar som Marcus, Rickard, Olle och Philemon har sedan länge slutat. Elmar har ju varit i USA några år nu och kommer bara hem till Sverige tillfälligtvis mellan terminerna. Emil M är alltjämt inte tillbaka i löpträning. Men Jocke har varit med igen de senaste två veckorna, även om han har lite att ta igen efter några månaders ofrivillig löpvila pga ryggproblem. Och i veckan kom sonen Joel hem efter första terminens studier vid UTA i Arlington, Texas. Med lite rehab och prehab kommer han att vara fit for fight inom kort igen. Johan själv fick hälen lagad i vintras och har rehabbat sig tillbaka till numera flera löppass per vecka, det mesta i relativt lugnt tempo, men med mer och mer inslag av tuff löpning. Sommaren ser lovande ut!

Men även vid sidan av denna lilla grupp har jag insett att min grupp av träningskompisar är betydligt större än så, även om den inte alltid är samlad samtidigt. I år har jag tränat både distans och banintervaller med frun Karin, sprungit out-and-back-tempo och intervaller med Joel och hans löparkompisar i UTA Arlington Mavericks, tränat syraintervaller med Mårten och Johan i Sätra och virtuelle Anders i Lerum, joggat med Erica, Rosen och Tobbe och tävlat mot Simon, Milan, René, Beppe och ett gäng andra europeiska M50-veteraner i Torun i Polen, kört återkommande tempopass från jobbet med Johan S och flera andra kollegor, sprungit fartlek med Karlstad-Sören ute på Djurgården, deltagit i tröskeltest på Stadion med Lorenzo och några av hans Studenter, kämpat på vintertusingar och skogsintervaller med Micke F, som kommit upp till stan hela vägen från Hässleholm och nu senast även Ben, som åkte med Anders från Tyresö för att spöa gubben, d v s mig, ute på Tempeludden. Ensam är man ju inte.

 Dela på Facebook