UTMB, mitt perfekta äventyr!

0
130

Hej och välkomna till min lilla blogg! Denna blogg kommer till stor del handla om mitt stora mål i år som heter UTMB. Det kommer handla om min väg dit, min träning, med- motgångar och förhoppningsvis några kul lopp och träningsläger på vägen dit. The Grand final blir tävlingsveckan nere i Chamonix med den fantastiska stämningen under veckan och loppet som, förhoppningsvis, avslutas med  målgång i Chamonix många timmar senare.

En del av er känner säkert inte till UTMB, andra har hört talas om det och kanske de UTMB-poäng många jagar medan andra har full koll. Detta är ett bergslopp med start och mål i Chamonix. Distansen är ca 170 km och 10 000 hm upp/ner runt hela Mont Blanc massivet. Det är mao ett lopp i bergsmiljö genom Frankrike/Italien/Schweiz med start fredagen den 31 aug kl 18.00. Denna typ av löpning är jättestor nere i alpländerna och stämningen är helt otrolig vilket är en del av dragningskraften till detta prestigefulla lopp.

 

En annan sak som slagit mig är vilken ödmjuk attityd det finns mellan löpare inom ultralöpning oavsett om du är proffs eller en mer ordinär löpare. I somras var jag och Mr multisport, Erik Ahlström, och promenerade i byn. Det var varmt så vi bestämde oss för att gå upp längs floden för att ta ett dopp i det iskalla vattnet. Väl uppe kom 2 amerikaner fram till oss och  jag och den ena amerikanen satte oss i vattnet och började prata. Han var kompis med Ida Nilsson och frågade en del om Sverige och ultravasan. Efter en stund frågade jag honom vilket lopp han skulle springa och vilka hans ambitioner var. Lite ödmjukt svarade han, CCC(10 mil/6100 hm) och att han var rankad nr 1 i loppet. ”Oj” sa jag lite taffligt och presenterade mig! Hayden Hawks svarade han och vann loppet några dagar senare!

Som småbarnsförälder har jag, liksom säkert många andra, haft flera månader av förkylning med snuva, halsont och hosta. Nu hoppas jag att den är på tillbakagång så jag kan sätta igång med träningen på allvar. Jag hade ju turen att vinna tävlingen som Spring hade med 4 månaders coachning av testföretaget Aktivitus. Igår var jag och min löparkompis, Oskar, uppe hos Mattias i Göteborg och gjorde de inledande testerna. Det var ett laktattest samt ett maxpulstest. Dessa resultat skall nu analyseras av David Hedlund på Stockholmscentret och utmynna i träningsprogram för just UTMB. Jag har alltid tränat efter känsla och vad jag känner för efterhand. Det är såklart inte det bästa om man vill optimera sin presation men jag har alltid som mål att varje träningspass skall vara kul och givande på ngt sätt för det är ju just därför jag springer. Jag hoppas att jag inte kommer i konflikt med mig själv genom att följa ett träningsprogram och tappa sugen men jag ger det nu en riktig chans och det ska bli väldigt spännande. Allt kändes väldigt proffsigt uppe på Aktivitus Mattias förklarade ingående varför testen gjordes och vi tolkade dem tillsammans efteråt.

Dagen innan testet tänkte jag att man kanske borde testa springa på löpbandet och i intervallfart för det gör jag ju sällan då jag älskar skogen och terräng. Samtidigt kom jag på att jag ju inte har några vägskor. Som tur var säljer en kompis till mig, PO på  Pluspraktik, Salmingskor som jag sedan flera år alltid springer i. De hade min storlek hemma så jag tog dem och drog till gymmet. Insåg att jag väldigt sällan springer i intervalltempo så jag förstod att testdagen skulle bli en jobbig historia! Men, det gick så nu inväntar jag ett förslag på träningsupplägg sen kör vi!!

Tack för denna gång och trevlig helg önskar jag er alla!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här