Vilken hinderkapning av Simon Sundström!

  0
  533

  Simon Sundström, IFK Lidingö, gjorde på lördagskvällen sitt livs hinderlopp vid en gala i Frankrike.

  Det lossnade rejält för Simon Sundström när han vid tävlingar i Frankrike sänkte sitt personliga rekord på 3 000 meter hinder med 16 sekunder. Arkivbild: Deca Text&Bild

  – Ja, det var härligt! Det blev ett lopp helt enligt plan. Den delen av planen som handlade om disponeringen av loppet gick klockrent. Min plan var att lägga mig i bakre delen av klungan och ligga runt 68-69 sekunder på varven. Målet var att avancera på sista kilometern och att den sista kilometern skulle bli den snabbaste, berättar Simon dagen efter sitt storlopp.

  Simon passerade första kilometern på cirka 2.49 och andra kilometern på cirka 5.41. Sista kilometern landade på cirka 2.44 fram till nya personliga rekordet 8.25,35 och en meriterande fjärdeplats i loppet.

  – Kroppen svarade bra och jag hamnade i ett härligt flow. Det var väldigt inspirerande att vara så nära och tampas med så välmeriterade löpare, som till exempel fransmannen Jimmy Gressier (som slutade en halv sekund före Simon på tredjeplats).

  På filmklippet från loppet syns det också att det var mycket publik för att vara i coronatider.

  – Det var oväntat, men gav också en mäktig inramning och skapade mycket inspiration.

  Simon ställs nästa helg mot finska stjärnan Topi Raintanen i Finnkampen. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Du krossade ditt personliga rekord med 16 sekunder!

  – Ja, det känns riktigt bra. Jag hade trott på en tid mellan 8.30-8.35. Har inte fått till något tidslopp de senaste två åren, så det var på tiden att det blev ett kap, även om jag inte trodde att det skulle bli så här mycket, säger 22-årige Simon.

  Loppet i franska Décines-Charpieu vanns av Louis Gilavert med 8.21,05.

  Nästa helg väntar Finnkampen där Simon ställs mot Finlands stjärna på 3 000 meter hinder Topi Raintanen, som i somras satt personligt rekord vid Diamond League i Monaco med 8.16,87.

  Simons 8.25,35 placerar honom på femteplats genom tiderna i Sverige efter Mustafa Mohamed, Anders Gärderud, Dan Glans och Napoleon Solomon.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här