Grym insats av 18-åriga Ebba Andersson

  0
  1554

  Ett resultat sticker ut rejält från Lidingöloppshelgen.18-åriga Ebba Andersson vann Flickor 19:s millopp med tiden 35.46. En tid som hade gjort henne till klart bästa svenska i Lidingö Tjejlopp.

  DSC_8963
  Ebba Andersson stod för en mycket stark insats när hon presterade 35.46 på den tuffa milen i Lidingöloppet. Foto: Mikael Grip

  Springlfa:s utsände stod vid krönet på Grönsta backen och såg själv hur Ebba hade skaffat sig en rejäl lucka redan efter 500 meter. I mål blev det 35.46 och seger med fem minuter och 28 sekunder i loppet, som avgörs på tremilens sista tuffa mil.
  På söndagen avgjordes Lidingö Tjejlopp med många duktiga löpare på samma bana som Ebba sprang på lördagen.
  I topp blev det etiopisk seger genom Webalem Ayele med tiden 34.29.
  Ebbas tid hade räckt till en fjärdeplats i den hårda konkurrensen. Bara tre sekunder bakom etiopiskan Mengistu och tolv sekunder före kenyanskan Kiberenge.
  Bästa svenskan Louise Nilsson noterade 37.22. En tid som Ebba Andersson alltså krossade med en minut och 36 sekunder.
  Vad hade Ebba kunnat göra i Tjejloppet med draghjälp och sporrande motstånd omkring sig?

  DSC_8966
  Ebba springer så mycket hon kan när det inte är skidsäsong. Foto: Mikael Grip

  Ebba, från Sollefteå, fokuserar mest på sin skidkarriär där hon vunnit JVM-brons. Men hon var också med i junior-EM i friidrott i somras, där hon slutade sexa på 3 000 meter.
  Ebba är också Sverigetta bland seniorer på 3 000 meter med 9.29,34. Redan som 16-åring, 2013, slutade Ebba på 13:e plats individuellt vid terräng-EM i Belgrad och bidrog starkt till det svenska lagsilvret. Vid terräng-SM 2013 vann Ebba guld i F 17 på en tid som hade räckt till brons i seniorloppet, hennes tid var till och med snabbare än Charlotta Fougbergs.

  Hon har redan kallats en ny Charlotte Kalla, men visst finns det klar kapacitet även för en framgångsrik löparkarriär.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här