Smygpremiär av 24 timmar med Charlotta Fougberg

1
97

EM-silver, Finnkampen-seger och nytt svenskt rekord på 3 000 meter hinder. 2014 har definitivt varit Charlotta Fougbergs år. I det andra numret av Spring, i butik 28 oktober, får läsarna följa med Charlotta under 24 timmar. Erik Alnervik var med och filmade denna tidiga höstdag.

I premiärnumret av Spring var 24-timmars-reportaget med Johan Larsson ett av våra mest uppskattade reportage. Nu har turen kommit till Charlotta Fougberg och om du inte redan beställt en prenumeration har du fram till 12 oktober 23:59 på dig, för att försäkra dig om att få detta nummer. Här bjuder vi på den inledande texten av reportaget, skriven av Anna Sandahl.

9:23,96.

Det stannade klockan på efter 3 000 meter hinder vid Diamond League i Glasgow i somras. Med den tiden slog Charlotta Fougberg både det svenska rekordet med över tio sekunder, nordiska rekordet med åtta och förbättrade Europaårsbästat med nästan nio. Ett par månader senare blev hon tvåa på samma distans vid friidrotts-EM i Zürich. Även om en andraplats visserligen inte räcker för Charlotta – hon vill vara bäst – kom glädjetårarna i TV4:s direktsända EM-studio efter loppet. Hon konstaterade då att hon äntligen lever sin dröm, och den omistliga löparglädjen gick rakt igenom tv-rutan och in i svenska folkets hjärtan.

Charlotta Fougberg tillhör numera världseliten, men trots det får man intrycket att hon inte riktigt har insett hur bra hon är än. Hon säger att all uppvaktning från journalister känns kul och spännande, men att hon skulle vara mer speciell än någon annan… nä?

Min utveckling har gått så otroligt snabbt att jag knappt själv hinner med. Härom dagen var det en man på cykel som skyndade ikapp mig och sa: Jo, det är ju du, Charlotta Fougberg! Jag är ju bara jag.

När Spring möter upp henne vid Wavrinskys plats i Göteborg en kall morgon känns det just så: som att hon är vilken tjej som helst i cerise träningsjacka på väg ut för ett morgonpass. Fast ändå inte.

Charlotta Fougberg
Charlotta Fougberg inför dagens första pass. Foto: David Back

Vill du läsa mer om Springs 24 timmar med Charlotta Fougberg? Missa inte det nya numret. Som prenumerant kommer tidningen i brevlådan 24 oktober. Är du inte redan prenumerant är sista dag för att få just denna tidning söndag den 12 oktober kl.23:59. Beställ idag så du inte missar andra numret!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här