Söder Runt i Stockholm är det sköna loppet där hänget efteråt med pizza och öl är minst lika viktigt som själva racet. Springlfa.se har tagit pulsen på John Laselle från Löparakademin.

Vad är nytt i Söder Runt i år jämfört med förra året?
– Konceptet och upplägget kommer att kännas igen från fjol men vi finslipar detaljerna för att skapa en ännu bättre helhetsupplevelse.
Vilka distanser erbjuds?
– Söder Runt är 10 km
Hur har ni tänkt kring bansträckningen?
– Banan går längs vattnet, ett varv runt Södermalm, och är dels väldigt vacker och dels helt flack. Jag skulle säga att det är Stockholms snabbaste mil vilket gör banan perfekt både för ovana löpare samt för dom som siktar på snabba tider.
Siktar ni på deltagarrekord?
– Ja. Ifjol hade vi 1 000 anmälda och i år ser vi ut att öka med drygt 20 procent.
Hur gör ni för att få så många deltagare som möjligt att vara med i Söder Runt?
– Framför allt försöker vi skapa ett uppskattat arrangemang så att de som springer känner sig nöjda och kommer tillbaka och blir ambassadörer för loppet i sina nätverk.

Söder Runt känns som ett skönt arrangemang, lite laidback, är det en medveten framtoning eller har jag fel?
– Det är en medveten tanke att sätta det sociala i fokus och skapa ett trevligt avslappnat arrangemang där alla känner sig välkomna.
Hur ser det ut på elitsidan. Några vassa namn anmälda?
– Har kontakt med en del riktigt vassa löpare men i skrivande stund är det inte helt spikat så väntar lite med att gå ut med några specifika namn. I fjol vann David Nilsson och Lisa Blommé herr respektive damklass.
Blir det pizza och bärs efter loppet även i år?
– Givetvis! Söder Runts After Run med pizza, öl och skönt mingel var en otrolig succé ifjol och vi siktar på toppa det i år.

Varför ska jag enligt dig springa Söder Runt?
– Snabb, vacker bana och Sveriges trevligaste After Run.
Lycka till med arrangemanget 13 juni!
– Tackar.